U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

De Nederlanden: De Kox-marathon. Slot van een drieluik over cyclofoniën (kringloop van geluid) met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest in de Beurs van Berlage. Radio 4, 17.00-18.00u.

Avondconcert/opera live. In het kader van het EBU-Opera Season is de opname te horen van de opera Cendrillon van Jules Massenet (1842-1912) die op 16 mei werd opgevoerd in de Vlaamse Opera in Antwerpen. Het Libretto is van Henri Cain. Koor en orkest van de Vlaamse opera worden geleid door dirigent Marc Minkowski. Solisten zijn onder o.a. de sopranen Rebecca Evans, Lillian Watson, Charlotte Hellekant en bariton Michel Trempont. In de pauze de operaquiz. Radio 4, 19.02-22.30u.

Music. Drie uur durende uitzending met o.a. een sessie van de Amerikaanse zangeres en liedjesschrijfster Beth Nielsen Chapman die ook nummers schreef voor Elton John, Willie Nelson en Ute Lemper. Radio 2, 19.02-22.00u.

Volgspot live. Optredens en gesprekken met jazz-zangeres Greetje Kauffeld, zanger Kaz Lux, cabaretier Dirk Vruggink en de van oorsprong Chileense zangeres Jacqueline Castro. Radio 2, 22.02-24.00u.

Jazz op vier. Een gedeelte van het concert van de John Scofield Band opgenomen op 12 april in de Melkweg in Amsterdam en een gesprek met Melchior Huurdeman, eindredacteur van het televisie- programma Reiziger in Muziek. Radio 4, 22.30-24.00u.

Easy listening. Een zomerprogramma met niet op cd verschenen nummers van o.a. Willem Nijholt, Jasperina de Jong, Henk van Ulsen, Leen Jongewaard en Lia Dorana. Radio 1, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. In dit programma over natuur en milieu onder meer de vogelzang-cursus met de vinkenslag van de vink. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur de column van Jan Wolkers, de toegenomen telefoongekte in Nederland en een gesprek met Hans Knap. In het tweede uur de vierde aflevering van de serie over Nederlandse joden die naar Israel emigreerden. Radio 1, 10.02-12.00u.

Middagconcert. Opnamen van het concert maandag jl. in de Victoria Hall in Genève door het Orchestre de la Suisse Romande onder leiding van Ulf Schirmer m.m.v. Heinz Hollinger, hobo. Uitgevoerd werd Apollon Musagte van Igor Stravinski, het hoboconcert van Isang Yun en Le Sacre du Printemps van Stravinski. Radio 4, 14.02-16.30u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Onder andere gesprekken met dichter Rutger Kopland over zijn bundel Mooi, maar dat is het woord niet waarin hij tracht te achterhalen wat ontroering teweegbrengt. Verder praat Reinbert de Leeuw over Le Grand Macabre van György Ligeti die hij bij de Nationale Reisopera dirigeert. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
23 EN 24 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)