U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Clintons lijfwacht moet getuigen
WASHINGTON, 23 MEI. Lijfwachten van president Clinton moeten zich aan een verhoor van de onafhankelijke aanklager Kenneth Starr onderwerpen over de relatie van de president met stagiair Monica Lewinsky. Deze rechterlijke uitspraak is een tegenvaller voor Clinton, die stelde dat de privacy van de president voorging.

Aarde beeft in Bolivia: 52 doden
LA PAZ, 23 MEI. Een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter heeft vrijdag in Midden-Bolivia aan zeker 52 mensen het leven gekost. Er zijn ongeveer tweehonderd vermisten. Het zwaarst getroffen zijn de steden Aiguile en Totora, ruim 600 kilometer oostelijk van de hoofdstad La Paz.

Nieuwe getuigen tegen Bouterse
DEN HAAG, 23 MEI. Bij de Haagse politie hebben zich het afgelopen jaar twee getuigen gemeld die op naam verklaringen hebben afgelegd over de rol van de Surinaamse adviseur van staat D. Bouterse bij drugshandel. De politie sprak onder meer met een in Florida gedetineerde Amerikaan over Bouterse's betrokkenheid bij zwendel met aandelen voor goudwinning.

Geldproblemen bij arbodienst rijk
DEN HAAG, 23 MEI. De gezamenlijke arbodienst van de rijksoverheid, de Nederlandse Spoorwegen en Philips verkeert in financiële moeilijkheden. Het bestuur heeft een conflict met de directie: twee directieleden hebben hun functie neergelegd. Een arbodienst controleert bij ziekteverzuim.

Bom in Algiers
ALGIERS, 23 MEI. Een bomaanslag op een markt in een voorstad van Algiers, de hoofdstad van Algerije, heeft zestien mensen het leven gekost en 61 gewonden veroorzaakt. Sinds 1992 zijn er naar schatting 65.000 doden gevallen door geweld in Algerije.

NRC Webpagina's
23 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)