U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

A2000 eist miljoenen van HMG

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 9 MEI.De Amsterdamse kabelmaatschappij A2000 eist 3,2 miljoen gulden van Holland Media Groep (HMG). Als er op 17 mei nog niet is betaald, stopt A2000 met het doorgeven van de HMG-zenders RTL4, RTL5 en Veronica in Amsterdam en omgeving.

Volgens de kabelexploitant is HMG het genoemde bedrag schuldig als vergoeding voor doorgifte. Over de betaling daarvan woedt al langere tijd strijd tussen A2000 en de commerciële omroepen. HMG is zelf van mening dat het geld te goed heeft in plaats van te moeten betalen voor doorgifte.

,,Wij hebben lang genoeg geduld gehad'', aldus een woordvoerder van A2000 gisteren. ,,A2000 levert HMG een dienst en voor een dienst moet je betalen. Zo niet, dan zijn de zenders niet meer te zien op de kabel.'' De Amsterdamse kabelexploitant gaat ervan uit dat HMG zal betalen. Het gaat om 750.000 gulden per jaar per zender, gerekend vanaf 1 januari 1997.

President-directeur P.Porsius van HMG gaat volgende week met A2000 praten om het conflict op te lossen, zegt een woordvoerder van HMG. ,,We willen een schikking. De kijkers in Amsterdam mogen hier niet de dupe van worden.''

NRC Webpagina's
9 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)