U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
ABN-Amro Jaarverslag 1997


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Frans lek verhinderde arrestatie Karadzic in Bosnië'
WASHINGTON, 23 APRIL. Loslippigheid van een Franse officier heeft in de zomer van vorig jaar de arrestatie van de vroegere leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadzic, verhinderd. Dat meldt The Washington Post. Volgens een door de krant geciteerde Amerikaanse militair bestaat sinds het incident geen enkel vertrouwen meer in de Fransen.

Inbeslagname van drugs belemmert vervolging koeriers
HAARLEM, 23 APRIL. Een paar honderd verdachten die door justitie worden vervolgd omdat ze pakketten ophaalden waarin drugs verstopt zaten, kunnen als gevolg van twee rechterlijke uitspraken niet langer worden veroordeeld. De rechterlijke oordelen hebben bij politie en justitie tot grote verontwaardiging geleid.

Defensie bestelt pantservoertuigen 'Krauss-Maffei'
DEN HAAG, 23 APRIL. De Nederlandse overheid besluit een dezer dagen een order van 210 nieuwe pantservoertuigen te plaatsen bij een Europees consortium onder leiding van het Duitse Krauss-Maffei. Daarmee sluit Nederland zich aan bij een bestelling van Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Bankier Hetman in Kiev vermoord
KIEV, 23 APRIL. In de Oekraïense hoofdstad Kiev is gisteravond Vadym Hetman, voormalig directeur van de nationale bank, leider van de Onafhankelijkheidspartij en tot voor kort parlementslid, doodgeschoten. Hetman leidde de instantie die de koers van de nationale munt, de gryvna, vaststelt.

Levenswerk L. de Jong in de ramsj
AMSTERDAM, 23 APRIL. Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog van prof.dr. L. de Jong ligt in de ramsj. Zijn magnum opus is voor vijf gulden per deel te koop bij alle vijftien vestigingen van De Slegte. Een van de in totaal 17 delen kostte gemiddeld 70 gulden.

Griekse politicus Karamanlis dood
ATHENE, 23 APRIL. De Griekse oud-premier en -president Konstandinos Karamanlis is gisteren op 91-jarige leeftijd in Athene overleden. Karamanlis, die vooral op grond van zijn optreden sinds 1974 als 'nationaal leider' gold, stierf aan de gevolgen van een hartaanval.

Moorden Burundi
BUJUMBURA, 23 APRIL. Bij een aanval door Hutu-rebellen zijn gisteren in het Burundese Bandagura ten minste 26 burgers vermoord. Hierbij werden zeker 47 rebellen gedood. In Burundi zijn tot nu toe sinds '93 150.000 mensen omgekomen.

NRC Webpagina's
23 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)