U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topwinst Microsoft

Door onze correspondent
NEW YORK, 23 APRIL. Microsoft, het grootste softwareconcern ter wereld, heeft in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een winst behaald van 1,34 miljard dollar. Dat is 30 procent meer dan de 1,04 miljard dollar van het overeenkomstige kwartaal in het vorige boekjaar. De cijfers waren beter dan verwacht. Maar traditioneel waarschuwde het bedrijf voor tragere groei in de toekomst.

Microsoft boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,77 miljard dollar in vergelijking met 3,21 miljard vorig jaar. Microsoft waarschuwde dat de groei in de afgelopen kwartalen telkens iets is afgekalfd. Die trend kan zich volgens topman Bill Gates doorzetten. Volgens Microsoft is Azië een zwakke schakel op de wereldmarkt, hoewel het bedrijf ook zegt dat de verkoop daar niet terugloopt. Voorts ondervindt Microsoft nadeel van de hoge dollarkoers. De stijging van de koers van het aandeel Microsoft blijft stijgen, zodat het persoonlijk aandelenbezit van topman Bill Gates in zijn bedrijf nu meer dan 50 miljard dollar bedraagt.

De grootste zorg van het bedrijf is op dit moment het onderzoek van het departement van justitie en een dreigende antitrustzaak. Daarnaast moet het ook zien dat het Windows 98 op tijd in de winkels krijgt.

Aanvankelijk was dit gepland voor mei, toen 15 juni en gisteren heette het officeel dat het 25 juni wordt. Tijdens een demonstratie afgelopen week van Windows 98 in Chicago crashte het programma en gekscheerde Gates dat nog niet alle mankementen aan het programma zijn verholpen. Microsoft heeft de reputatie dat het nieuwe programma's in een zeer vroeg stadium aankondigt, laat levert en dan ook vaak nog met de nodige kinderziektes.

NRC Webpagina's
23 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)