U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
ABN-Amro Jaarverslag 1997


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen debat over euro in senaat
DEN HAAG, 21 APRIL. De afschaffing van de gulden is voor de Eerste Kamer een hamerstuk. De senatoren zien vandaag af van een debat over invoering van de euro als gemeenschappelijk munt in elf landen van de Europese Unie.

Stormloop in VS op impotentiepil, 'ouderen bevrijd'
WASHINGTON, 21 APRIL. Een Amerikaanse pil tegen impotentie heeft in de Verenigde Staten een stormloop op apotheken veroorzaakt. Het middel, amper twee weken op de markt, is nu al ,,een van de best verkopende medicijnen in de geschiedenis van de geneeskunde'', aldus The Wall Street Journal.

Shell ontsloeg om smeergeld 23 mensen
DEN HAAG, 21 APRIL. Vorig jaar zijn 23 werknemers van de Koninklijke/Shellgroep in 13 van de 132 landen waar het concern actief is ontslagen wegens het aannemen van steekpenningen of pogingen daartoe.

Balladur: VS leidden Rwandezen op
PARIJS, 21 APRIL. De Rwandezen die het Franse leger in 1994 tegenover zich vond bij zijn 'humanitaire' Operatie Turquoise in Rwanda, waren voor een deel opgeleid in de Verenigde Staten. Dat zei vanmorgen oud-premier Balladur in de Assemblée Nationale voor een bijzondere commissie.

Weer voetbal in Afghanistan
ISLAMABAD, 21 APRIL. In Afghanistan wordt vandaag voor het eerst sinds lange tijd een voetbalwedstrijd gespeeld. Zowel spelers als supporters worden geacht zich strikt aan islamitische regels te houden. Lange broeken zijn verplicht en applaus is verboden. Het stadion van Kabul wordt tevens gebruikt voor onthoofding van criminelen.

Groep keert zich tegen Microsoft
ROTTERDAM, 21 APRIL. Bedrijven die concurreren met Microsoft hebben een pressiegroep gevormd onder leiding van de voormalige presidentskandidaat Bob Dole. De groep richt zich op ondersteuning van bedrijven die met Microsoft concurreren.

VN: invoerfiat oliesector Irak
VLAARDINGEN, 21 APRIL. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft de Veiligheidsraad gevraagd de export naar Irak van onderdelen voor een opknapbeurt van de olie-industrie voor een totaal van 300 miljoen dollar goed te keuren.

Winst Polygram daalt spectaculair
ROTTERDAM, 21 APRIL. De nettowinst van Polygram is in het eerste kwartaal van dit jaar ineengeschrompeld tot 15 miljoen gulden. In hetzelfde kwartaal van '97 bedroeg het nettoresultaat nog 122 miljoen.

Bijlmerramp
DEN HAAG, 21 APRIL. Het Israelische ministerie van Defensie zal een dezer dagen nieuwe, meer gedetailleerde informatie naar minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) sturen over de vracht van de El Al-Boeing die op 4 oktober 1992 neerstortte in de Bijlmermeer.

Lyotard overleden
PARIJS, 21 APRIL. Afgelopen nacht is de Franse filosoof Jean-François Lyotard op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was internationaal bekend als theoreticus van het postmodernisme.

NRC Webpagina's
21 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)