U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Spijkers met koppen. Rechtstreeks uit Utrecht gesprekken met premier Kok, VVD-fractieleider Bolkestein en minister van Buitenlandse Zaken Van Mierlo. Verder optredens van Karin Bloemen en het cabaret Niet Uit Het Raam. Radio 2, 12.02-14.00u.

ZONDAG

OVT. In het eerste uur een gesprek met Herman Langeveld over zijn biografie van staatsman Hendrikus Colijn. Verder praat Henny Buiting over 'linkse eugenetica' in Nederland en heeft Arie Kleijwegt het over zijn boek Brieven aan Daan Maltha. In het tweede uur de eerste aflevering van een tweedelige serie over honderd jaar vrouwenarbeid in Nederland. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Interview met de VVD'er en Leidse hoogleraar bestuurskunde Uri Rosenthal over onder meer de stand van zaken bij de liberalen en of er nog ruimte voor meer privatisering en marktwerking is. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Discussie over de vraag of de kwaliteiten van hoogopgeleide asielzoekers wel voldoende worden benut. Ook komt de vraag aan de orde waarom vluchtelingen met een C-status geen recht op studiefinanciering hebben. Radio 5, 13.08-15.00u.

Middagconcert. Opnamen van het optreden van Dora Schwarzberg en Alexandra Rabinovich (viool en piano) op 7 april in de aula van de KUB in Tilburg. Zij voeren werk uit van Brahms, Beethoven, Rabinovich en Richard Strauss. Radio 4, 14.02-16.30u.

Volgspot. Gast acteur Huub Rooymans die een rol speelt in de lunchpauzevoorstelling De Nieuwe Tijd. Radio 1 en 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Hans Fels praat over zijn verslag In het landschap van mijn ouders over reizen naar revolutionaire plekken en brandhaarden van deze tijd. Verder onder anderen Aldo Druyf over de cd Luistercursus Opera, muziek van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni en een discussie over de typecasting van allochtone acteurs bij theater, film en televisie. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
18 EN 19 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)