U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hongersnood dreigt weer in vechtend Zuid-Soedan
PAKOR, 7 APRIL. Internationale hulporganisaties hebben gisteren gewaarschuwd voor een ernstige hongersnood in het zuiden van Soedan, dat chronisch door oorlog en vaak door voedselproblemen wordt geplaagd, tenzij in de komende paar weken voldoende voedsel en zaad en landbouwwerktuigen het gebied bereiken. Het regenseizoen moet eind deze maand beginnen, en de Zuid-Soedanezen zouden hun land nu moeten inzaaien. Maar de oorlog tussen zuidelijke opstandelingen en de regering, logistieke problemen, gebrek aan medewerking van de regering in Khartoum en geldgebrek bij de internationale hulpverleners hebben samen voor een gevaarlijke situatie gezorgd. ,,Dit is Zuid-Soedan en het lijkt erop dat het niemand iets kan schelen'', aldus een woordvoerster van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, Michelle Quintaglie in Pakor, in de Zuid-Soedanese provincie Bahr el-Gazal.

Verdeeldheid in Eerste Kamer over nieuwe varkenswet
DEN HAAG, 7 APRIL. De Eerste Kamer is verdeeld over de Wet Herstructurering Varkenshouderij, die inkrimping van de varkensstapel beoogt. PvdA en D66 eisen aanpassingen van minister Van Aartsen (Landbouw). De VVD is milder gestemd.

Oplossing millenniumvraagstuk kost meer dan 10 miljard gulden
DEN HAAG, 7 APRIL. De oplossing van het millenniumvraagstuk gaat meer kosten dan de tien miljard gulden waarvan het Millenniumplatform nu nog uitgaat. Nederland is langzaam met acties om het op hol slaan van computers op 1 januari 2000 te voorkomen en onderschat de kosten daarvan.

Recordfusie in VS effent weg voor financiële reuzen
NEW YORK /AMSTERDAM, 7 APRIL. De Amerikaanse financiële giganten Citicorp en Travelers hebben gistermiddag de grootste fusie uit de bedrijfsgeschiedenis aangekondigd. Gaat de Amerikaanse overheid met de samensmelting akkoord, dan vervalt een cruciale hindernis voor nieuwe fusies in de financiële sector.

CDA nu groter dan VVD volgens opiniepeiling
DEN HAAG, 7 APRIL. De VVD verliest aanhang onder de kiezers. Volgens een vorige week gehouden opiniepeiling van het NIPO zou het CDA groter worden dan de VVD en de tweede partij worden, als er nu verkiezingen waren gehouden. Het CDA komt in de peiling uit op 35 zetels; de VVD op 34 zetels. De PvdA houdt onveranderd 45 zetels.

Jeltsin aanvaardt wet oorlogsbuit
MOSKOU, 7 APRIL. De Russische president Boris Jeltsin staakt zijn verzet tegen de wet die de teruggave van tijdens de oorlog buitgemaakte kunstschatten vrijwel onmogelijk maakt. Hij doet die concessie om de benoeming van de nieuwe premier Kirijenko door het parlement aanvaard te krijgen.

Wellicht onlusten na dood Palestijn
TEL AVIV, 7 APRIL. Israel vreest dat het doodschieten van een jonge Palestijn uit Oost-Jeruzalem door de politie tijdens een achtervolging op de weg van Jeruzalem naar Ramallah op de Westelijke Jordaanoever gisteravond tot nieuwe onlusten zal leiden.

Countryzangeres T. Wynette dood
NASHVILLE, 7 APRIL. De Amerikaanse countryzangeres Tammy Wynette is gisteren in haar woonplaats Nashville (VS) op 55-jarige leeftijd overleden. Ze werd vooral bekend door het liedje 'Stand By Your Man' uit 1968.

Bobby Robson trainer bij PSV
EINDHOVEN, 7 APRIL. Bobby Robson keert na zijn ontslag in 1992 als trainer terug bij voetbalclub PSV. De 65-jarige Engelsman tekende gisteren een éénjarig contract en volgt in juni Dick Advocaat op, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Glasgow Rangers.

Drum nu Brits
ROTTERDAM, 7 APRIL. De Nederlandse tabaksactiviteiten van Sara Lee/Douwe Egberts zijn voor 2,25 miljard gulden verkocht aan het Britse Imperial Tabacco. Het gaat onder meer om Drum, Van Nelle, Brandaris en Winner.

NRC Webpagina's
7 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)