U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Robeco-topman is bang voor recessie in 2000
ROTTERDAM, 25 MAART. Door de onderschatte computerproblemen als gevolg van de eeuwwisseling bestaat er 'een dikke kans' dat de economie rond het jaar 2000 in een recessie raakt. Dit zegt prof.dr. P. Korteweg, topman van de Rotterdamse vermogensbeheerder Robeco, vandaag in een gesprek met deze krant. Korteweg vindt dat de millenniumproblematiek zwaar onderschat is. Vooral in oudere software worden de jaartallen in slechts twee cijfers genoteerd, waardoor het jaar 2000 grote problemen met zich mee kan brengen. ,,Niet werkende elektriciteitscentrales, vliegtuigen en belastingsystemen zouden wel eens voor een aanbodschok kunnen zorgen.''

Sorgdrager breidt college van PG's uit tot vijf leden
DEN HAAG, 25 MAART. Minister Sorgdrager (Justitie) wil het college van procureurs-generaal uitbreiden van vier naar vijf leden. De minister heeft dit vanochtend tijdens een debat over de reorganisatie van het openbaar ministerie in de Tweede Kamer gezegd. De Kamer had gevraagd om uitbreiding van het college, de landelijke leiding van het OM. Het college zal gedurende de reorganisatie, die over zo'n twee jaar moet zijn afgerond, uit vijf procureurs-generaal bestaan. Sorgdrager zei vanochtend de mogelijkheid te willen houden om het college na de reorganisatie weer uit te dunnen.

Bloedbad op school in Arkansas
JONESBORO, 25 MAART. In de Amerikaanse staat Arkansas hebben twee jongens van 11 en 13 jaar gisteren vier schoolkinderen en een leraar doodgeschoten. Elf andere kinderen en een leraar raakten gewond in de kogelregen die de twee jongens op de school afvuurden vanuit een nabijgelegen bos. De jongens hadden zich achter bomen verschanst met twee geweren en enkele handvuurwapens. Kort voordat zij het vuur openden op de schoolkinderen had een derde jongen in de school het brandalarm aangezet. Daardoor stroomden in een hoog tempo de klassen leeg op het schoolplein, waar de kinderen vervolgens werden beschoten.

In Irian Jaya duizenden doden door droogte
JAKARTA, 25 MAART. De afgelopen maanden zijn in Irian Jaya duizenden mensen gestorven door ondervoeding en ziektes als gevolg van droogte. Dit blijkt uit mededelingen van particuliere hulporganisaties. In december werd nog gesproken over 657 doden. Irian Jaya, de grootste en met 1,9 miljoen inwoners tevens de dunstbevolkte provincie van Indonesië, is net als buurland Papoea Nieuw Guinea getroffen door de ernstigste droogte in meer dan een eeuw. Vooral in de afgelegen, voor voedselhulp moeilijk bereikbare bergdorpen is de toestand nijpend.

Treinverkeer tijdelijk stil
ROOSENDAAL, 25 MAART. Het treinverkeer in West-Brabant en Zeeland ligt morgenochtend waarschijnlijk twee uur stil als gevolg van een werkonderbreking door verkeersleiders in Roosendaal en Breda. Ook het treinverkeer in de rest van het land zal van de acties hinder ondervinden. Dit heeft de spoorwegvakbond FSV die de actie van de verkeersleiders steunt vanmorgen aangekondigd.

Bod Volkswagen op Rolls-Royce
WOLFSBURG, 25 MAART. Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft een bod uitgebracht op de Britse fabrikant van luxewagens Rolls-Royce. Over een dergelijk bod op Rolls-Royce, dat moederbedrijf Vickers wil afstoten, was al eerder gespeculeerd. Behalve VW zijn onder meer BMW en Daimler-Benz (Mercedes) geïnteresseerd, maar zij hebben nog geen bod uitgebracht.

Ultrarechts in regering Servië
BELGRADO, 25 MAART. In de nieuwe Servische regering heeft de socialistische partij van de Joegoslavische president Slobodan Milosevic zich verbonden met de ultranationalistische Servische Radicale Partij (SRS) van Vojislav Seselj. In de nieuwe regering, die gisteren het vertrouwen van het parlement kreeg, is Seselj een van de vice-premiers.

ING Barings stopt met opties
LONDEN, 25 MAART. De Britse bank ING Barings, een dochteronderneming van het Nederlandse financiële concern ING, stopt met de handel in opties en termijncontracten. Die aankondiging komt anderhalve week voor de bekendmaking van de financiële resultaten van ING. De handel in zogeheten derivaten leverde al langere tijd verlies.

Proces Papon opnieuw verdaagd
PARIJS, 25 MAART. Drie dagen voor het begin van het juryberaad is de strafzaak tegen Maurice Papon, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de deportatie van ten minste 1.560 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, opnieuw verdaagd. De oud-topambtenaar heeft Bordeaux verlaten om de begrafenis bij te wonen van zijn 88-jarige echtgenote, die vannacht is overleden.

NRC Webpagina's
25 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)