U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Frankrijk op scherp na akkoord van de schaamte
PARIJS, 21 MAART. Een aardbeving, collaboratie, diefstal van de democratie, generaal De Gaulle zou zich omdraaien in zijn graf. Aan beelden en meningen geen gebrek gisteravond bij politici van links èn rechts. Frankrijk is een ander land na de akkoorden die klassiek rechts in ten minste 5 van de 22 regio's heeft gesloten met het extreem-rechtse Front National. Het aantal van deze 'akkoorden van de schaamte' kan maandag oplopen tot negen.

Kernafval in Ahaus, protesten machteloos
AHAUS, 21 MAART. Het snerpende gefluit van zo'n duizend demonstranten die op plastic voetbalfluitjes bliezen, mocht niet meer baten. Hun protest rond het zwaar beveiligde spoorstation van Ahaus, het Westfaalse stadje vlakbij Enschede, was machteloos. De trein met zes containers ('castorvaten') met radioactief afval uit Duitse kerncentrales kwam gisteravond tegen acht uur aan, na een reis van ruim zeventien uur door een groot deel van de Bondsrepubliek.

Kabinet komt met aanscherping van asielbeleid
DEN HAAG, 21 MAART. Het kabinet heeft gisteren een aantal besluiten genomen die het asielbeleid verscherpen. Het asielverzoek van iemand die het land binnenkomt zonder identiteitspapieren wordt afgewezen als kan worden aangenomen dat de asielzoeker deze bescheiden willens en wetens heeft afgestaan aan een reisagent. Ook zal een asielzoeker zonder identiteitspapieren in het uiterste geval worden gefouilleerd.

TV-West gered door provincie
DEN HAAG, 21 MAART. De regionale zender TV-West kan doorgaan met uitzenden. Een meerderheid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland is gisteren akkoord gegaan met een financiële steun van 1,2 miljoen gulden aan de zender. Voorwaarde is dat de aandeelhouders voor eventuele verliezen zullen opdraaien.

Minder sancties VS tegen Cuba
WASHINGTON, 21 MAART. De Amerikaanse president Clinton heeft om humanitaire reden besloten enkele sancties tegen Cuba op te heffen. Directe humanitaire chartervluchten vanuit de VS zijn weer toegestaan en ook mogen in de VS wonende ballingen weer geld naar hun familie overmaken.

Duizenden banen weg bij Boeing
SEATTLE, 21 MAART. Bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing zullen opnieuw duizenden arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat heeft de onderneming gisteren aangekondigd. Er worden de komende twee jaar nog eens 8.200 banen geschrapt, bovenop de 12.000 die al zouden vervallen.

Verklaring onder hypnose ongeldig
ROTTERDAM, 21 MAART. Een getuigenverklaring die onder hypnose is afgelegd, mag niet als bewijs worden gebruikt in een proces. Dit heeft de Hoge Raad eerder deze week beslist in de zaak van een man die wegens moord op zijn vrouw is veroordeeld.

'Beperk aftrek hypotheekrente'
DEN HAAG, 21 MAART. GroenLinks komt binnen een maand met een initiatiefwetsvoorstel dat de aftrek van hypotheekrente moet beperken. Dat zegt het kamerlid Rabbae in een vraaggesprek met deze krant.

NRC Webpagina's
21 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)