U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zalm geeft dertigjarige lening uit
AMSTERDAM, 6 MAART. Minister Zalm (Financiën) schrijft een zeer langlopende staatslening uit met een duur van 30 jaar. Dit heeft Financiën vanmorgen meegedeeld. De rente die het rijk over de lening betaalt bedraagt 5,5 procent.

Partijen Utrecht komen in besloten beraad bijeen
UTRECHT, 6 MAART. Op voorstel van de nieuwe fractie Leefbaar Utrecht gaan de Utrechtse raadsfracties maandag in beslotenheid praten over de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. Alleen D66 weigert daaraan deel te nemen.

Kremlin wilde ingrijpen bij val Berlijnse Muur
AMSTERDAM, 6 MAART. Daags na de val van de Berlijnse Muur heeft het Kremlin overwogen in de DDR gewapenderhand de orde te herstellen. Vier naaste adviseurs van toenmalig partijleider Michail Gorbatsjov drongen bij de president van de Sovjet-Unie aan op een militaire interventie. Dit onthult de Duitse historicus Rafael Biermann in zijn proefschrift Zwischen Kreml und Kanzleramt, dat nu in een handelseditie is verschenen.

Sorgdrager stemt in met afluisteren bij criminelen
DEN HAAG, 6 MAART. Minister Sorgdrager (Justitie) gaat akkoord met het onder strikte voorwaarden plaatsen van afluisterapparatuur in de woningen van verdachten. Ze heeft dit de Tweede Kamer gisteren meegedeeld.

Brussel houdt leden van Algerijnse terreurgroep GIA aan
BRUSSEL, 6 MAART. In Brussel zijn gisteren zeven personen gearresteerd die behoren tot de Algerijnse terroristische 'Gewapende Islamitische Groep' (GIA). In Verviers heeft de politie vanmorgen opnieuw een Algerijn gearresteerd.

China in 2000 zonder tekort
PEKING, 6 MAART. De Chinese regering heeft vanmorgen tijdens het Volkscongres aangekondigd dat het begrotingstekort in het jaar 2000 geheel zal zijn weggewerkt.

In zuiden van Soedan: bommen op ziekenhuis
NAIROBI, 6 MAART. Een Soedanees regeringsvliegtuig heeft gisteren een ziekenhuis in de stad Yei, in door rebellen bezet gebied in Zuid-Soedan gebombardeerd. Het ziekenhuis werd door vijf bommen getroffen. Daarbij vielen zeven doden en 46 gewonden, aldus een Noorse hulporganisatie.

Ook nieuwe Golf valt om bij test
BONN, 6 MAART. Niet alleen bij Daimler-Benz kiepen auto's om. Bij een recente 'elandtest' is nu ook de nieuwste Golf van Volkswagen omgevallen. De Golf werd getest door concurrent Opel.

Nederland aantrekkelijk voor distributiecentra
DEN HAAG, 6 MAART. Nederland heeft de afgelopen jaren ruim de helft van alle nieuwe distributiecentra in Europa aangetrokken. Dat blijkt uit een vanmiddag gepresenteerd onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

NRC Webpagina's
6 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)