U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veel doden en gewonden bij bomaanslag in Sri-Lankese hoofdstad Colombo
COLOMBO, 5 MAART. Bij een bomaanslag in de Sri-Lankese hoofdstad Colombo zijn vanochtend ten minste 28 mensen gedood en meer dan 230 mensen gewond. De aanslag is vermoedelijk gepleegd door Tamil Tijgers.

Bestuurlijk China wordt hervormd
PEKING, 5 MAART. China gaat drastisch snijden in het staatsapparaat. Een efficiënter bestuur is nodig om succesvol over te schakelen op de markteconomie. Scheidend premier Li Peng heeft dat vanochtend aangekondigd op de bijeenkomst van het Chinese Volkscongres.

Supporter krijgt vier jaar cel
HAARLEM, 5 MAART. De rechtbank in Haarlem heeft vanmorgen een 23-jarige Feyenoord-supporter uit Gennep veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens doodslag op Ajax-aanhanger Carlo Picornie. Dit gebeurde tijdens een vantevoren afgesproken massale vechtpartij tussen de supportersgroepen, vorig jaar maart, op een weiland langs de A9 bij Beverwijk.

Grafmonument Van der Lubbe
LANDSMEER/LEIPZIG, 5 MAART. Marinus van der Lubbe, de Leidse metselaar die in 1933 het gebouw van de Rijksdag in Berlijn in de brand stak, krijgt een grafmonument. Twee Nederlandse kunstenaars maken het monument voor de Duitse gemeente Leipzig, waar Van der Lubbe sinds 1934 anoniem begraven ligt.

Frans plan tegen armoede
PARIJS, 5 MAART. De Franse minister Aubry (Werkgelegenheid en Solidariteit) heeft gisteren een driejarenplan van 17 miljard gulden gepresenteerd tegen armoede en maatschappelijke uitsluiting.

Werkloosheid Duitsland daalt licht tot 4,4 miljoen
NEURENBERG, 5 MAART. De werkloosheid in Duitsland is in februari nauwelijks veranderd. Het aantal werklozen zakte in vergelijking met januari met 17.000 tot 4,418 miljoen. Daarmee bleef het werkloosheidspercentage op 12,6 staan, zo blijkt uit vanmorgen gepubliceerde cijfers van het federale arbeidsbureau.

NRC Webpagina's
5 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)