U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

V-raad reageert instemmend op akkoord met Irak
NEW YORK, 25 FEBR. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft het akkoord dat secretaris-generaal Kofi Annan maandag overeenkwam met Irak in principe met instemming ontvangen. Annan zelf noemde het akkoord over de wapeninspecties in Irak gisteren ,,een overwinning voor de VN''.

Scholieren munten uit in wiskunde
ROTTERDAM, 25 FEBR. Nederlandse scholieren van tussen de zestien en achttien jaar leveren de hoogste prestaties ter wereld op het gebied van wis- en natuurkunde. Dit blijkt uit de derde internationale vergelijking van de kennis van exacte vakken onder 500.000 scholieren in 21 landen.

Bolkestein 'helpt' premier Kok
ZWOLLE, 25 FEBR. VVD-leider Bolkestein heeft gisteravond zijn sociaal-democratische tegenstrever premier Kok in bescherming genomen tegen een aanval van zijn partijgenoot en VVD-senator Wiegel.

Nieuw voorstel voor deeltijdwerk
DEN HAAG, 25 FEBR. De fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, P. Rosenmöller, heeft gisteren opnieuw een wetsvoorstel ingediend om het recht op deeltijdwerk wettelijk vast te leggen per 1 januari 1999. Het nieuwe wetsvoorstel is volgens Rosenmöller ,,creatiever'' en ,,biedt meer maatwerk'' dan het vorige, dat uiteindelijk door de Eerste Kamer werd verworpen.

Hoofd Mossad afgetreden
TEL AVIV, 25 FEBR. Vijf maanden na een mislukte moordaanslag op een Hamas-kopstuk in de Jordaanse hoofdstad Amman is het hoofd van de Israelische inlichtingendienst Mossad, Danny Yatom, gisteren afgetreden. Destijds werden twee Mossad-agenten, die de aanslag hadden moeten uitvoeren, door de Jordaanse politie gearresteerd.

Eerste tegenslag president Kim
SEOUL, 25 FEBR. De vanochtend in Zuid-Korea geïnstalleerde president Kim Dae-jung is geconfronteerd met zijn eerste tegenslag. De oppositie weigert een parlementszitting bij te wonen om de door Kim voorgestelde premier te benoemen, ondanks Kims oproep tot verzoening.

Vuur laait op in bossen Indonesië
KUCHING, 25 FEBR. De landen in Zuidoost-Azië hebben in Kuching in Maleisië een oproep gedaan voor internationale hulp om de weer oplaaiende bosbranden in Indonesië te bestrijden. Milieuministers van de Asean-lidstaten zijn in Kuching bijeen. De grootste problemen heeft nu Oost-Kalimantan, waar 4.000 hectare in brand staat.

Spanje verwerpt abortuswet
MADRID, 25 FEBR. Het Spaanse parlement heefte gisteren een wetsvoorstel voor de liberalisering van de abortuswet verworpen.

NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)