U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Mierlo en Pronk in conflict
DEN HAAG, 24 FEBR. De ministers Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) en Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) zijn het niet eens over de verantwoordelijkheid voor het budget van Ontwikkelingssamenwerking. Volgens Van Mierlo zijn er in Pronks budget (0,8 procent van het bnp) ,,politieke uitgaven die op de een of andere wijze onder verantwoordelijkheid horen te vallen van de minister van Buitenlandse Zaken''.

Kok waarschuwt tegen 'te grote' VVD
HOORN, 24 FEBR. Premier Kok heeft gisteravond gewaarschuwd dat Nederland ,,uit balans'' raakt als de VVD bij de komende verkiezingen groter wordt dan de PvdA. ,,Bij een te grote VVD zal Nederland een heel mooi land worden voor mensen die goed voor zichzelf kunnen zorgen. Maar het zal te hard en te weinig sociaal zijn voor mensen die op voorzieningen zijn aangewezen'', zei Kok.

Chinezen houden ING nog een jaar in de wachtkamer
PEKING, 24 FEBR. Bankverzekeraar ING is er gisteren in Peking nog niet in geslaagd een toegangsbewijs tot de Chinese markt te krijgen om verzekeringen te gaan verkopen. Dit ondanks het door de Chinese autoriteiten gewaardeerde bezoek van minister Wijers (Economische Zaken) als leider van de Nederlandse handelsdelegatie.

Rijk besteedt dit jaar 16,6 miljard aan 497 subsidies
DEN HAAG, 24 FEBR. De rijksoverheid geeft dit jaar 16,59 miljard gulden uit aan 497 subsidieregelingen. Dat is anderhalf miljard gulden meer dan vorig jaar, maar 21,5 miljard minder dan in 1993.

PTT mag minder kortingen geven
ROTTERDAM, 24 FEBR. PTT Telecom moet een groot deel van zijn kortingsregelingen voor grote klanten afschaffen per 1 augustus van dit jaar.

Shell in Oekraïne voor gastransport
ROTTERDAM, 24 FEBR. Oliemaatschappij Shell gaat met twee Oekraïense partners onderzoeken hoe het transportnetwerk voor aardgas in de Oekraïne kan worden verbeterd.

Gewonden bij aanslag in Wenen
WENEN, 24 FEBR. Bij een bomaanslag zijn vannacht in Wenen twee jongeren gewond geraakt. De bom ontplofte toen de twee, een Servische jongen en een meisje uit Macedonië, op een bromfiets passeerden.

Mexico verdringt Nederlands bier
ROTTERDAM, 24 FEBR. Nederland is vorig jaar zijn positie als grootste leverancier van importbier in de VS kwijtgeraakt aan Mexico (Coronabier). De Nederlandse export groeide met 8 procent tot 4,3 miljoen hectoliter, de Mexicaanse met 36 procent.

Belgen geven Veldkamp geld
BRUSSEL, 24 FEBR. Schaatser Bart Veldkamp heeft vanmiddag van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité 400.000 frank gekregen, 20.000 gulden, omdat hij de eerste Belg is sinds 1948 die bij de Olympische Winterspelen een medaille won. Veldkamp werd derde werd op de 5.000 meter.

Geen fusie
ROTTERDAM, 24 FEBR.Er komt geen fusie tussen het Britse farmacieconcern Glaxo Wellcome en het Amerikaans-Britse SmithKline Beecham.

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)