U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Disney wil belang in SBS verkopen
Het Amerikaanse Disney-concern wil zijn belang in het Europese mediabedrijf Scandinavian Broadcasting System (SBS), moederbedrijf van de Nederlandse commerciële televisiezender SBS6, verkopen. De Amerikanen gaan zich uitsluitend richten op betaaltelevisie.



Bewijs van onafhankelijkheid
Bordewijk schiep zijn rechter Digitalis, die op de dag van zijn benoeming bij de rechterlijke macht niet alleen al zijn maatschappelijke nevenfuncties opgaf, maar ook de banden met zijn vrienden verbrak.



België verdient bruin imago niet
In de Nederlandse pers wordt met een zekere gretigheid een negatief beeld van België geschetst. Hoewel dat beeld niet helemaal onjuist is, wordt uit het oog verloren dat Vlaanderen van oudsher een vruchtbare voedingsbodem voor extreem-rechts was.



Digitale revolutie geeft leraren het nakijken
Al sinds de invoering van de eerste computers op school, een kleine twintig jaar geleden, bestaat het probleem dat er onvoldoende software voor kinderen is en dat leraren over het algemeen geen idee hebben wat ze met die apparaten aanmoeten. Over de invulling van informatie- en communicatietechnologie (ICT) in het onderwijs wordt nauwelijks nagedacht.



Achter het web (10)
Als hoofdredacteur van de schoolkrant van het Amsterdamse Spinoza Lyceum kreeg Sjoerd Huyg (22) een paar jaar geleden een Internet-account. De schoolkrant werd al snel digitaal.




In Titanic zwemmen dolfijnen rond die nog nooit in de Atlantische Oceaan zijn gesignaleerd en James Bond blijkt zich ineens, terwijl hij was vastgeketend, van zijn overhemd ontdaan te hebben in Tomorrow Never Dies. In Apollo 13 wordt verwezen naar de breuk van de Beatles, terwijl die pas na de terugkeer van de bemanning op aarde zou plaatsvinden. Meer van dit soort film-fouten: op (ourworld.compuserve.com/homepages/ESandys/homepage.htm)

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)