U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schipbreuk bij Sierra Leone: ten minste 140 doden
FREETOWN, 19 FEBR. Voor de kust van Sierra Leone is een schip met aan boord 200 vluchtelingen uit de hoofdstad Freetown vergaan. Tot dusverre zijn 140 lichamen geborgen. Volgens de nationale radio van Sierra Leone is het houten schip vijf dagen geleden op een rots gevaren en gezonken. Honderden inwoners van Freetown zijn vorige week met wrakke bootjes de zee opgegaan om te ontkomen aan de gevechten tussen troepen van de junta en een Nigeriaanse vredesmacht.

Vredesleger ook na juni in Bosnië
BRUSSEL, 19 FEBR. De zestien lidstaten van de NAVO hebben gisteren overeenstemming bereikt over een nieuw mandaat voor de vredesmacht voor Bosnië, SFOR, na het aflopen van het mandaat, eind juni. De vredesmacht zal voorlopig de huidige sterkte van zo'n 35.000 troepen houden. Pas na de verkiezingen in september in Bosnië wordt een aanzienlijke vermindering van 10.000 tot 15.000 man voorzien, op voorwaarde dat de situatie dat toelaat.

Weinig steun plan Politiewet
DEN HAAG, 19 FEBR. Het grootste deel van de Tweede Kamer ziet weinig in het plan van het kabinet om het dagelijks beheer van de politie over te laten aan de korpschef. Ook het voornemen om alle burgemeesters in een regio samen het bestuurlijke gezag over de politie te geven stuit op grote bezwaren.

Schmitz zoekt opvangcapaciteit
DEN HAAG, 19 FEBR. Staatssecretaris Schmitz (Justitie) zal vandaag twaalf burgemeesters van gemeenten waar asielzoekerscentra staan persoonlijk verzoeken om hun opvangcapaciteit tijdelijk uit te breiden. Dat zei de bewindsvrouw gisteren in een debat met de Tweede Kamer over de vastlopende opvang van asielzoekers.

'Arrest Karadzic geen leven waard'
BRUSSEL, 19 FEBR. De arrestatie van de vroegere Bosnisch-Servische leider Karadzic is niet het leven waard van ook maar één inwoner van een NAVO-land. Dat zegt NAVO-secretaris-generaal Solana in een vraaggesprek met deze krant. Solana spreekt vandaag in Den Haag met premier Kok en minister van Buitenlandse Zaken Van Mierlo.

Plundering en brand op Sulawesi
JAKARTA, 19 FEBR. In Kendari, een provinciehoofdstad op het Indonesische eiland Sulawesi, zijn vandaag rellen uitgebroken, waarbij opnieuw winkels van Chinezen het doelwit waren van plundering en brandstichting. Vooraanstaande Chinese zakenlieden zijn inmiddels overgegaan tot het uitdelen van voedselpakketten en andere hulp in steden als Jakarta en Surabaya.

Kamer achter Elektriciteitswet
DEN HAAG, 19 FEBR. Minister Wijers (Economische Zaken) krijgt steun van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer voor zijn nieuwe Elektriciteitswet, die meer marktwerking en concurrentie op de markt voor stroomvoorziening introduceert. Dat bleek gisteren tijdens een tweede 'wetgevingsoverleg' tussen de minister en de vaste commissie voor Economische Zaken in de Tweede Kamer.

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)