U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De functionarissen slaan terug
Het was de avond van de grote zelfrechtvaardiging. Een belangrijk deel van de zendtijd ging op aan verklaringen van functionarissen, die zich in hun kuif gepikt voelden. Eerst sportbestuurder Wouter Huibregtsen op ongeveer alle netten, toen procureur-generaal Docters van Leeuwen bij Nova. Spannende televisie, dat zeker, al was het jammer dat de tegenspelers - respectievelijk journalist Hans van Wissen en minister Sorgdrager - ontbraken.


T V   V O O R A F :


Meer dan het aantal koffers
Programma's over auto's op televisie zijn doorgaans geen pretje om naar te kijken. Dat hangt samen met een schreeuwerige presentatie en het eeuwige decor van molens of kasteeltuinen die als achtergrond moeten dienen voor de nieuwe eenheidsworsten die de afzonderlijke importeurs met welwillende medewerking van de programmamakers onder de aandacht van het publiek willen brengen.


F I L M   V O O R A F :


La belle noiseuse
De versie van La belle Noiseuse van de Franse veteraan Jacques Rivette (1928) die vanavond - tweetalig - op de Duitse televisie te bewonderen valt, staat bekend als Divertimento. Hij is de helft korter dan de vier uur durende film waarmee Rivette de speciale juryprijs op het festival van Cannes van 1991 veroverde. De lange versie is de betere.

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)