U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fractuur bovenarm Wennemars na val
ROTTERDAM, 10 FEBR. De kans is klein dat Erben Wennemars nog in actie komt op de Winterspelen in Nagano. De Nederlandse schaatser kwam vanochtend tijdens zijn race op de 500 meter tegen de Noor Njös ten val. Daarbij raakte zijn linkerschouder uit de kom. Na het bestuderen van de röntgenfoto's werd ook een fractuur in de bovenarm geconstateerd.

Ondernemer vrij voor zes miljoen gulden losgeld
ROME, 10 FEBR. Een Italiaanse ondernemer die acht maanden geleden werd ontvoerd, is gisteravond vrijgelaten. Zijn familie betaalde ongeveer zes miljoen gulden losgeld. De 63-jarige Giuseppe Soffiantini, eigenaar van een textielbedrijf uit de Noord-Italiaanse stad Brescia, werd op 17 juni vorig jaar ontvoerd. Eind vorig jaar hebben zijn ontvoerders twee keer een stuk van zijn oor opgestuurd naar de familie.

Sjevardnadze overleeft aanslag
TBILISI, 10 FEBR. President Sjevardnadze van Georgië is gisteravond ongedeerd gebleven bij een moordaanslag met antitankgranaten en machinegeweren. Bij de aanslag in de hoofdstad Tbilisi kwam een lijfwacht, die bij hem in de auto zat, om het leven. Ook een van de daders van de aanslag werd gedood.

Jorritsma geeft geld voor IJ-tram
AMSTERDAM, 10 FEBR. De IJ-tram, die de nieuwe woonwijk IJburg met het centrum van Amsterdam gaat verbinden, zal zonder vertraging worden aangelegd en in 2001 klaar zijn. Daar gaat de gemeente Amsterdam van uit na een toezegging die minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) gisteren heeft gedaan om geld beschikbaar te stellen.

Kwart werknemers lijdt aan stress
DEN HAAG, 10 FEBR. Een kwart van alle werknemers heeft vaak het gevoel het werk niet meer aan te kunnen en één op de zeven heeft zich om die reden een keer ziek gemeld. Dit blijkt uit een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden, dat staatssecretaris De Grave (Sociale Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Weer arrestaties na moord Corsica
PARIJS, 10 FEBR. De Franse politie heeft vanmorgen opnieuw een inval gedaan bij Corsicanen die banden met het gewapend 'nationalistisch' verzet zouden hebben. Het onderzoek richt zich niet alleen op gewelddadige nationalisten maar nu ook op de georganiseerde misdaad.

NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)