U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NS wil met hoger tarief op intercity meer winst maken
DEN HAAG, 3 FEBR. De Nederlandse Spoorwegen zoeken naarstig naar manieren om de winst van het in 1994 verzelfstandigde bedrijf de komende jaren van drie procent per jaar te verhogen tot zo'n tien procent. In een naar de pers uitgelekt, voorlopig 'business plan' voor de jaren 1998-2002 wordt onder andere geopperd hogere tarieven in te voeren voor intercity-treinen dan voor stoptreinen en de nu ook nog tijdens de drukke avonduren geldende korting voor kaarthouders te laten vervallen.

Groeiende onrust over voedselprijzen Indonesië
JAKARTA, 3 FEBR. Onvrede over prijsstijgingen van eerste levensbehoeften heeft gisteren in verschillende Indonesische steden tot ongeregeldheden geleid. In de Oost-Javaanse havenstad Pasuruan, 60 kilometer ten oostenvan Indonesiës tweede stad, Surabaya, vielen honderden menseneen winkelcomplex aan en trachtten daar brand te stichten.

Voor bekeerde moordenares in VS tikken laatste uren weg
HUNTSVILLE, 3 FEBR. De uren tikken weg voor de ter dood veroordeelde Karla Faye Tucker (38), een voormalige prostituee uit Texas die in 1983 twee mensen om bracht met een pikhouweel. De Raad voor gratie en vrijspraak van de staat Texas verwierp gisteren met 16 tegen 18 stemmen een verzoek om haar doodvonnis om te zetten in levenslange gevangenisstraf. Daarmee is haar executie door middel van een dodelijke injectie, vanavond om zes uur plaatselijke tijd in een staatsgevangenis in Huntsville, dichterbij gekomen.

Courant Nieuws van de Dag wordt opgeheven
AMSTERDAM, 3 FEBR. De Courant Nieuws van de Dag wordt opgeheven. Nieuws van de Dag verschijnt op dit moment in een ochtend- en een middageditie met een betaalde oplage van 53.000 exemplaren in Groot-Amsterdam en Almere. De krant heeft volgens moederbedrijf Holdingmaatschappij De Telegraaf te kampen met oplageverlies, vooral in de middag. Aan de abonnees van Nieuws van de Dag wordt een abonnement op De Telegraaf aangeboden.

China weigert ballon doortocht
PEKING, 3 FEBR. China heeft de drie ballonvaarders die proberen als eersten een non-stopvlucht rond de wereld te maken de toegang tot zijn luchtruim geweigerd. Het team is nu gedwongen de route naar het zuiden te verleggen en een omweg te maken via India, Birma, Vietnam en Laos.

Kerken Venetië heffen entreegeld
ROME, 3 FEBR. Voor een bezoek aan de belangrijkste kerken in Venetië moet sinds gisteren worden betaald. Met de opbrengst zal de bewaking tegen diefstal worden verscherpt. Een kaartje kost gemiddeld 2.000 lire, ongeveer 2,40 gulden.

Grote order van Iberia voor Airbus
MADRID, 3 FEBR. De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft een grote order van Iberia binnengesleept. De Spaanse luchtvaartmaatschappij heeft 76 vliegtuigen met een waarde van 5,3 miljard gulden besteld. Het gaat om een vaste order voor vijftig en een optie op 26 toestellen.

Kweekreactor dicht
PARIJS, 3 FEBR. Frankrijk gaat de snelle kweekreactor Superphénix definitief sluiten. Bij wijze van laboratorium voor de verwerking van radioactief afval wordt voorloper Phénix, die al drie jaar geleden werd gesloten, voor zes jaar opnieuw in gebruik genomen.

DSM verwacht 20 pct meer winst
ROTTERDAM, 3 FEBR. Het chemieconcern DSM verwacht dat de nettowinst over 1997 met 20 procent is gestegen tot 870 miljoen gulden. In 1996 bedroeg de winst 720 miljoen gulden.

Kwartaalwinst KLM 46 miljoen
ROTTERDAM, 3 FEBR. De KLM heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 1997/'98 ((oktober tot en met december) een nettowinst behaald van 46 miljoen gulden, tegenover een verlies van zeven miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar.

NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)