U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitsers in protest tegen werkloosheid
De vonk van de Franse protesten slaat nu ook op Duitsland over. De Bondsrepubliek staat een golf van sociale onrust te wachten nu dewerkloosheid deze week naar schatting een record van 4,8 miljoen dreigt tebereiken. Werklozenorganisaties hebben voor donderdag 5 februari in tweehonderd steden demonstraties aangekondigd, die ze maandelijks willen voorzetten tot de Bondsdagverkiezingen in september.


E C O N O M I E :


Megafusie in productie van medicijnen
De Britse concerns SmithKline Beecham en Glaxo Wellcome gaan het grootste farmaceutische bedrijf ter wereld vormen. Met de nieuwe combinatie, goed voor een omzet van bijna 100 miljard gulden, zijn de eerdere fusieplannen van SmithKline Beecham en American Home Products van de baan.


H O O F D A R T I K E L :


De VVD oogst
Met de bijbehorende triomfmuziek betraden afgelopen zaterdag aan het eind van de tweedaagse algemene ledenvergadering van de VVD de net verkozenkandidaten voor de Tweede-Kamerfractie het podium. Tot en met plaats vijftig werd er geglunderd. Als de VVD dit weekeinde iets uitstraalde, was het wel het gevoel dat de electorale buit al binnen is. Bijna algemeen was de verwachting dat de liberalen zowel een forse slag bij de verkiezingen gaan maken als versterkt in het kabinet zullen terugkeren. Beide verwachtingen zijn verre van illusoir.


S P O R T :


Korda wint Australian Open
De Tsjechische tennisser Petr Korda heeft zijn eerste Grand-Slamoverwinning behaald. In de finale van de Australian Open versloeg hij gisteren Marcelo Rios in drie sets, 6-2, 6-2, 6-2).


NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)