U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VS bereid tot 'substantieel' geweld tegen Irak
BAGDAD/WASHINGTON, 2 FEBR. De Verenigde Staten zijn bereid ,,substantieel'' geweld te gebruiken tegen Irak als dat blijft weigeren onbelemmerde toegang te verlenen aan de wapeninspecteurs van de Verenigde Naties, zo heeft Washington dit weekeinde via zijn ministers laten weten. Irak heeft vanochtend bemiddeling van Turkije geaccepteerd.

Bolkestein wil geen nivellering in Paars-2
ARNHEM, 2 FEBR. VVD-leider Bolkestein heeft de PvdA gewaarschuwd dat zijn partij in de komende kabinetsperiode niet zal meewerken aan inkomensnivellering. Aan het slot van het verkiezingscongres in Arnhem wees hij erop dat achttien procent van de belastingbetalers opdraait voor meer dan de helft van alle inkomensbelasting.

Wrakstukken vermist Filippijns vliegtuig gezien
MANILA, 2 FEBR. Een Filippijnse DC-9, met 104 mensen aan boord, is vanochtend op een binnenlandse vlucht vanuit Manilla vermoedelijk neergestort nabij de stad Cagayan de Oro op het eiland Mindanao. Ooggetuigen zeiden wrakstukken te hebben gezien, nadat luchtvaartautoriteiten hadden gemeld dat het toestel werd vermist.

Republikeinen verbreken stilte
WASHINGTON, 2 FEBR. Republikeinen in het Amerikaanse Congres zijn begonnen hun stilte over het seksschandaal rond president Clinton te verbreken. Tevens vallen zij de begroting aan die Clinton vandaag naar het Congres zal sturen. Deze zou voor het eerst sinds 1969 een overschot vertonen.

Secretaris Man Ray verdachte
ROTTERDAM, 2 FEBR. Lucien Treillard, de voormalige persoonlijk secretaris van fotograaf Man Ray, is volgens de Franse justitie een van de verdachten in de grootscheepse vervalsingszaak die aan het licht is gebracht door de Duitse verzamelaar Bokelberg.

Crisis Azië kost banken miljarden
LONDEN, 2 FEBR. De Europese banken kunnen tot 20 miljard dollar verliezen op de leningen die ze in Azië hebben uitstaan. De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft dit berekend.

Cocu van PSV naar Barcelona
ROTTERDAM, 2 FEBR. Phillip Cocu (27) verruilt aan het einde van het seizoen PSV voor FC Barcelona. De vijftienvoudige international tekent een driejarig contract voor de club van trainer Louis van Gaal.

NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)