U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topambtenaar: plannen belasting ontoereikend
DEN HAAG, 7 JAN. De belastingvoorstellen van minister Zalm en staatssecretaris Vermeend (Financiën) zijn ontoereikend om werkgelegenheid te stimuleren. Dat is de strekking van het nieuwjaarsartikel van de nieuwe secretaris-generaal van Economische Zaken, dr. S. van Wijnbergen.

Verhoudingen in Gronings korps 'zeer verstoord'
DEN HAAG, 7 JAN. De bestuurlijke verhoudingen in het politiekorps in Groningen zijn ernstig verstoord. Korpschef J. Veenstra geniet respect noch vertrouwen van zowel de hoofdofficier als de korpsbeheerder, burgemeester Ouwerkerk.

Grondradar doet onderzoek bij pension in Anjum
LEEUWARDEN, 7 JAN. De politie gaat het terrein rond pension 'Het Station' in Anjum opnieuw met behulp van een grondradar onderzoeken. Twee weken geleden zijn daar twee lijken ontdekt. Twee F-16's hebben eind vorig jaar infraroodfoto's gemaakt. Op die foto's is te zien dat onlangs op een aantal plaatsen is gegraven.

Dodencijfer Algerije hoger
ALGIERS, 7 JAN. Opnieuw zijn talrijke burgers gedood bij aanvallen op dorpen in Algerije, zo melden Algerijnse kranten vandaag. De regering wijst elke suggestie van een internationaal onderzoek categorisch van de hand.

Spanning stijgt in Noord-Ierland
BELFAST, 7 JAN. In het Noord-Ierse plaatsje Banbridge heeft de politie gisteravond na een telefonische waarschuwing een zware autobom gedetoneerd. In een café in Zuid-Belfast werd een man in zijn borst geschoten. De acties zijn nog niet opgeëist. De spanningen in Noord-Ierland lopen op naarmate de hervatting van het vredesoverleg op maandag dichterbij komt.

Rotterdam kampt met criminaliteit
ROTTERDAM, 7 JAN. Hoofdcommissaris B.A. Lutken van het korps Rotterdam-Rijnmond maakt zich zorgen over de vorig jaar sterk gestegen criminaliteit waarbij geweld werd gebruikt. Het aantal aangiften steeg met 12 procent en het aantal jeugdige verdachten is de laatste twee jaar snel gestegen, zo zei Lutken vanochtend in zijn nieuwjaarstoespraak.

Deel hypotheektarieven lager
ROTTERDAM, 7 JAN. Verzekeraars Delta Lloyd en Amev en het pensioenfonds ABP hebben gisteren een deel van hun hypotheektarieven verlaagd. Vooral de rentetarieven die voor langere tijd vastliggen zijn aangepast.

Hoge Raad wijzigt Pikmeer-arrest
DEN HAAG, 7 JAN. De Hoge Raad is tegemoetgekomen aan brede maatschappelijke kritiek op het verlenen van straffeloosheid aan lagere overheden. Deze immuniteit dient strikt te worden beperkt tot de uitvoering van exclusieve overheidstaken.

NRC Webpagina's
7 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)