U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Polygram gaat met Warner Bros films financieren


Polygram wordt actief in Hollywood. Het amusementsbedrijf heeft met filmgigant Warner Bros afgesproken de komende drie jaar elk jaar samen vijf films te gaan financieren en distribueren.

Het akkoord betekent voor beide ondernemingen samen een jaarlijkse investering van ruim een half miljard gulden. De films zullen geproduceerd worden door Castle Rock, een productiemaatschappij van Warner Bros. De eerste films die Polygram en Warner Bros samen gaan financieren zijn ,,The last days of Disco'' met Chloe Sevigny, ,,Mickey blue eyes'' met Hugh Grant en James Caan, en ,,The green mile'' met Tom Hanks.

De stap van Polygram, voor 75 procent eigendom van Philips, past in het beleid van het concern om in Europa een stevig filmbedrijf te ontwikkelen. Een tijd geleden kocht Polygram de rechten van ruim duizend films, waaronder tal van kassuccessen, uit de boedel van de Franse staatsbank Credit Lyonnais. Polygram is zelf producent van de succesvolle film ,,Mr Bean'', die overal volle zalen trekt. Behalve over gezamenlijke financiering door Warner Bros en Polygram hebben beide ondernemingen ook afspraken gemaakt over de distributie. De ene keer zal Polygram de distributie in Europa en Warner Bros die in Noord-Amerika verzorgen en de andere keer andersom.

NRC Webpagina's
7 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)