U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spoedberaad over Russisch plan voor kwestie-Irak
ISLAMABAD, 19 NOV. De Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland bestuderen vannacht in Genève een Russisch plan om de huidige crisis met Irak te regelen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft haar bezoek aan India ingekort om naar Genève te vliegen. Haar Russische ambtgenoot Primakov, die gisteren de Iraakse vice-premier Tareq Aziz sprak, zei vanochtend bij aankomst in Genève ,,een heleboel'' te verwachten van het plan.

Kritiek meerderheid Kamer op varkensplan Van Aartsen
DEN HAAG, 19 NOV. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft kritiek op het wetsvoorstel van Landbouwminister Van Aartsen (VVD) voor de inkrimping van de varkensstapel. Over hoe de sector dan wel gesaneerd moet worden, is geen overeenstemming. Morgen debatteert de Kamer met de minister.

Europees parlement weert tv
STRAATSBURG, 19 NOV. Het dagelijks bestuur van het Europees Parlement heeft besloten de toegang van televisieploegen aan strenge beperkingen te onderwerpen. Bij plenaire zittingen mogen televisieploegen alleen nog filmen als de voorzitter van het parlement daarvoor toestemming heeft gegeven.

Weinig animo voor scholennet
ROTTERDAM, 19 NOV. De exploitanten van het Internet hebben geen belangstelling voor het toekomstige computernetwerk 'Edunet' waarop alle scholen moeten worden aangesloten. Dit blijkt uit het feit dat maar drie van de ruim honderd zogenoemde Internetproviders hebben ingeschreven op de aanbesteding van het ministerie van Onderwijs voor de aanleg van het Edunet.

Kok accepteert kritiek Europees commissaris niet
DEN HAAG, 19 NOV. Premier Kok heeft in felle bewoordingen de kritiek van Europees commissaris Van Miert op de Nederlandse opstelling in de Europese Unie verworpen. ,,Ik accepteer dat totaal niet'', zei Kok vandaag tijdens de algemene beschouwingen in de Eerste Kamer. Van Miert zei afgelopen weekend dat Nederland het aan zichzelf te wijten heeft dat de kandidatuur van oud-president van De Nederlandsche Bank, Duisenberg, voor het leiderschap van de Europese Centrale Bank gevaar loopt.

Kamer kritiseert afzien vervolging
AMSTERDAM, 19 NOV. De grote fracties in de Tweede Kamer hebben kritiek op het besluit van het Amsterdamse openbaar ministerie af te zien van vervolging van de 371 personen die tijdens de Eurotop op grond van verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie zijn gearresteerd.

Minister Egypte weg na bloedbad
KAIRO, 19 NOV. De Egyptische president Mubarak heeft gisteren na het bloedbad in Luxor minister van Binnenlandse Zaken Hassan el-Alfi vervangen. Zijn opvolger, generaal-majoor Habib el-Adli, werkt aan nieuwe veiligheidsmaatregelen in de toeristische plaatsen.

Rijksuniversiteit behoudt prenten
LEIDEN, 19 NOV. De collectie prenten, tekeningen en fotografie van het Leids Prentenkabinet blijft behouden voor de Rijksuniversiteit Leiden. Het moet wel zijn onderkomen aan het Rapenburg verlaten en elders binnen de universiteit een plaats vinden.

Otto Sterman (84) overleden
AMSTERDAM, 19 NOV. De acteur en voordrachtskunstenaar Otto Sterman (84) is vannacht in Amsterdam overleden. Sterman ging in 1935 aan het toneel. Vanaf 1952 hield hij voordrachten met Curaçao, Suriname en de Antillen als thema. Hij speelde mee in films als Wan Pipel van Pim de la Parra en De Johnsons van Rudolf van den Berg.

Werkloosheid daalt snel
DEN HAAG, 19 NOV. De werkloosheid daalt snel. Vanaf 1994 nam zij met 2.000 per maand af, tegen zo'n 7.000 per maand nu.

NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)