U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europees parlement weert tv Het dagelijks bestuur van het Europees Parlement heeft besloten de toegang van televisieploegen aan strenge beperkingen te onderwerpen. Bij plenaire zittingen mogen televisieploegen alleen nog filmen als de voorzitter van het parlement daarvoor toestemming heeft gegeven.



Weinig animo voor scholennet
De exploitanten van het Internet hebben geen belangstelling voor het toekomstige computernetwerk 'Edunet' waarop alle scholen moeten worden aangesloten.



Commercie rukt op in Amerikaanse pers
Geholpen door de moordende concurrentie in de media permitteren grote adverteerders zich in de VS steeds meer. Regelmatig komt het tot commerciële interventies en schending van de redactionele onafhankelijkheid.



Meer taille voor Barbie
,,Ja, het is wereldnieuws'', zegt de Nederlandse vertegenwoordigster van de Barbiepoppenfabrikant Mattel. ,,Ik weet alleen van niets.''Kranten, radio en televisie - ze bellen haar de hele dag om méér, méér te horen over de aanstaande heupversmalling, tailleverbreding en borstverkleining van de 38-jarige Barbie.



Televisie negeert computer
Sinds de VPRO een aantal jaren geleden zo'n programma staakte, is er voor computerenthousiasten op de Nederlandse 'open' televisie eigenlijk niets meer te vinden.




Project Gutenberg, dat literaire werken en naslagwerken die tot het publieke domein behoren op het web zet, heeft een aparte Duitse afdeling. Kafka, Kant, Keller en Kleist zijn onlangs verhuisd naar America Online in Duitsland. Voor de universiteit van Hamburg werd het herbergen van Project Gutenberg te duur. De nieuwe site is overzichtelijk ingedeeld en bevat ook gedichten, sprookjes en Duitse vertalingen van Shakespeare en Mark Twain.

(gutenberg.aol.de)

NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)