U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Houda geeft Kamerzetel op
DEN HAAG, 11 NOV. Het in opspraak geraakte PvdA-Kamerlid Houda geeft zijn Kamerzetel op. Houda is in opspraak geraakt, omdat hij in strijd met de afspraken zijn werk voor en zijn inkomsten uit zijn eigen textielbedrijf niet had aangemeld. Toen dat enige tijd geleden uit kwam, heeft de PvdA-fractie hem verzocht op te stappen.

Premier Italië tegen kandidatuur van Duisenberg
ROME, 11 NOV. De Italiaanse premier Romano Prodi heeft zich vanmorgen uitgesproken tegen de kandidatuur van Wim Duisenberg voor het presidentschap van de toekomstige Europese Centrale Bank. Duisenberg, aldus Prodi, heeft zich in het verleden 'minachtend' over Italië uitgesproken. ,,Er zijn omgangsvormen die gerespecteerd moeten worden, en dat heeft Duisenberg niet gedaan.'' Prodi zegt Bundesbank-president Hans Tietmeyer te prefereren.

Zweden gaf gegevens over joden door aan nazi's
STOCKHOLM, 11 NOV. De Zweedse regering heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog informatie over joden doorgespeeld aan de nazi's. Ze baseerden zich op vragenlijsten die alle buitenlanders in Zweden in 1939 moesten invullen, waarin onder meer werd gevraagd of een van de ouders joods was.

Onderzoek OM naar bijeenkomst van neonazi's
ROTTERDAM, 11 NOV. Het openbaar ministerie onderzoekt of de neonazi's die zaterdag bijeenkwamen in een zaal van een gereformeerd kerkgenootschap in Rotterdam alsnog kunnen worden vervolgd.

Politie rolt met 18 arrestaties harde kern Ajax-fans op
AMSTERDAM, 11 NOV. Een speciaal team van de Amsterdamse politie heeft gisteren achttien Ajax-supporters gearresteerd. Met deze actie denkt de politie de gehele harde kern van Ajax-fans te hebben opgepakt. In totaal heeft de politie de afgelopen twee maanden 64 supporters aangehouden.

Britse au pair na ingreep van rechter weer op vrije voeten
WASHINGTON, 11 NOV. De Britse au pair Louise Woodward is gisteren vrijgelaten. Rechter Hiller B. Zobel schroefde het juryoordeel dat Woodward schuldig is aan moord op een baby terug tot onopzettelijke doodslag en veroordeelde haar tot 279 dagen gevangenisstraf, de tijd die ze in voorarrest heeft gezeten. De au pair moet in de VS blijven tot het hoger beroep in haar zaak heeft gediend.

Britse archeologen vinden houten tempel
LONDEN, 11 NOV. Britse archeologen hebben in Stanton Drew, een gehucht ten zuiden van Bristol, de resten ontdekt van een 5000 jaar oude houten tempel. De ontdekking wordt beschouwd als een van de meest opzienbarende vondsten van deze eeuw.

NAM gaat naar gas boren bij Hoek van Holland
ASSEN, 11 NOV. De Nederlandse Aardolie Maatschappij gaat binnenkort op zes kilometer uit de kust bij Hoek van Holland een proefboring doen naar aardgas. Seismisch onderzoek heeft uitgewezen dat er een reële kans bestaat op een gasbel op ruim 4000 meter diepte. In het Westland produceert de NAM al aardgas.

Worldcom koopt MCI voor $37 mld
NEW YORK, 11 NOV. Telecommunicatiebedrijf Worldcom zal concurrent MCI overnemen voor 37 miljard dollar in aandelen. Dat hebben de bedrijven gisteren bekendgemaakt. Het is de grootste bedrijfsovername aller tijden.

Privé-collectie echtpaar Ganz levert record op
NEW YORK, 11 NOV. De veiling van de 58 schilderijen en beelden uit de verzameling van het Amerikaanse echtpaar Ganz heeft gisteravond bij Christie's in New York ruim 400 miljoen gulden opgeleverd. Niet eerder brachten werken uit één enkele collectie op één enkele veiling zo'n hoog bedrag op.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)