U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Bijzondere levens met het nodige zeer
Jan Arends dichtte: Mijn dag verstrijkt, in regelmaat van schande. Ik ben een arme man en alle leven doet mij zeer. Daarmee was geen woord te veel gezegd, zoals we weten uit zijn verhalen, gedichten en de interviews met hem. Arends zei trouwens als schrijver nooit een woord te veel.


T V   V O O R A F :


Zwanger dankzij de techniek
Twaalf echtparen willen een kind. Niet ten koste van alles, maar zij hebben er wel heel veel voor over. De technische mogelijkheden geven hen de prikkel om daarin ver te gaan. Was het vroeger de gewoonste zaak van de wereld om wel of geen kinderen te krijgen, nu staat een echtpaar (of stel) dat geen kinderen krijgt voor het dilemma wel of geen gebruik te maken van medische technieken.


F I L M   V O O R A F :


The four seasons
Dat de film The four seasons me in het geheugen is gegrift, heeft een rare reden. Het was namelijk toen, in het najaar van 1981 in de tweede zaal van Tuschinski in Amsterdam, dat ik voor het eerst kennis maakte met de invloed van de televisie op het gedrag van de bioscoopbezoeker. In mijn herinnering was het een doorsnee-publiek dat naar het regiedebuut van Alan Alda kwam kijken - niet extreem jong, maar ook niet uitsluitend bestaande uit het type veertigers waaraan de film was gewijd. We zaten, kortom, in een zaal waarin zo'n beetje alle leeftijden waren vertegenwoordigd. En zodra de openingstitels voorbij waren, begon om me heen het geklets.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)