U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Frankrijk komt met eigen man Europese bank
Frankrijk heeft gisteren de president van de centrale bank, Jean-Claude Trichet, kandidaat gesteld voor het presidentschap van de toekomstige Europese Centrale Bank (ECB). De Nederlandse regering toont zich verrast en ontstemd over het Franse initiatief, dat de kandidatuur van de Nederlander Wim Duisenberg dwarsboomt.

Amsterdamse politie rolt zes drugsbendes op
AMSTERDAM, 5 NOV. Onder leiding van de Amsterdamse politie zijn zes criminele drugsbendes opgerold. Gisteren verrichtte de politie door het hele land zeventig arrestaties. Eerder werden al zestig mensen aangehouden. De bendes stonden volgens de politie in onderling contact met elkaar en waren zeer gewelddadig.

Wapeninspectie Irak opgeschort
NEW YORK, 5 NOV. De Verenigde Naties hebben vanmorgen hun wapeninspecties in Irak opgeschort nadat Iraakse regeringsfunctionarissen Amerikaanse inspecteurs opnieuw hadden verhinderd daaraan mee te doen.

Nuis wijst verwijten af
AMSTERDAM, 5 NOV. Staatssecretaris A. Nuis (Cultuur) wijst recente verwijten over zijn houding in de zaak-Weinreb af. In het dagblad Trouw schrijft hij: ,,Er was niet zozeer iets mis in ons hoofd, maar in de samenleving.'' Hij stelt om principiële redenen een eerlijke behandeling te hebben gevraagd voor iemand die unfair behandeld werd, ook al zag deze er later 'uitgesproken antipathiek' uit.

J. Kohnstamm verlaat de politiek
DEN HAAG, 5 NOV. Staatssecretaris J. Kohnstamm van Binnenlandse Zaken verlaat voorlopig de actieve politiek. Hij wil geen post in een volgend kabinet en wil ook niet terugkeren in de Tweede Kamer, zo heeft hij in een interview met Vrij Nederland laten weten.

Bonden steunen Huibregtsen
PAPENDAL, 5 NOV. Het bestuur van de overkoepelende sportbond NOC*NSF zal zijn voorzitter W. Huibregtsen voordragen voor het lidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité. Huibregtsen kreeg gisteren de steun van een grote meerderheid van de aangesloten bonden. Oud-schaatser Ard Schenk stelt zich op persoonlijke titel kandidaat.

Geen uitkering na werk in Auschwitz
BONN, 5 NOV. Joodse dwangarbeiders die in de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Auschwitz voor de wapenfabriek Union werkten, hebben geen recht op een uitkering. Dat heeft een Duitse rechter vanmorgen uitgesproken in een proces dat 22 overlevenden hadden aangespannen.

NRC Webpagina's
5 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)