U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

EU: minder geld voor strijd varkenspest
BRUSSEL, 4 NOV. Nederland krijgt voor de bestrijding van de varkenspest niet de bijdrage van de Europese Unie waarop het aanspraak maakt. Dat verwachten Brusselse diplomaten en ambtenaren van de Europese Commissie, omdat fouten zijn gemaakt bij de bestrijding van de epidemie. Minister Van Aartsen (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) gaat ervan uit dat de EU ongeveer de helft draagt van de vier miljard gulden die de varkenspest dit jaar kost.

Onderzoek vervalsing paspoorten vluchteling
DEN HAAG, 4 NOV. Het openbaar ministerie in Zutphen voert een justitieel onderzoek uit naar de Vereniging VluchtelingenWerk Nederland, de belangenorganisatie voor vluchtelingen in Nederland. VluchtelingenWerk zou betrokken zijn bij de verstrekking van mogelijk vervalste identiteitspapieren aan asielzoekers.

Zelfportret Rembrandt
AMSTERDAM, 4 NOV. Een geschilderd mansportret kan met zekerheid worden toegeschreven aan Rembrandt. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Het betreft een klein zelfportret uit 1632 op paneel dat zich sinds enkele jaren in een particuliere collectie bevindt. Prof.dr. E. van de Wetering, werkleider van het Rembrandt Research Project, onthulde de vondst op een bijeenkomst in het Rijksmuseum in Amsterdam ter gelegenheid van de verschijning van zijn boek Rembrandt, The Painter at Work.

Frankrijk blijft geblokkeerd, druk opgevoerd
PARIJS, 4 NOV. De onderhandelingen in het Franse wegvervoer zijn vanmorgen hervat, maar na twee uur zonder resultaat afgebroken. Intussen wordt de internationale druk op Frankrijk opgevoerd. Het land blijft geblokkeerd op de tweede dag van een staking die zorgt voor toenemende benzineschaarste en economische schade. De Nederlandse minister Jorritsma (Verkeer) wil nog deze week een Europese Transportraad bijeenroepen. Zij vindt dat Frankrijk de schade moet betalen van de blokkades. Ook vanuit Spanje en Groot-Brittannië wordt de politieke druk op Frankrijk opgevoerd.

Rijksmuseum ontruimd na bommelding
AMSTERDAM, 4 NOV. De politie van Amsterdam heeft vanochtend rond negen uur in verband met een bommelding het hoofdgebouw van het Rijksmuseum ontruimd en de Stadhouderskade afgezet. Er waren op dat moment ongeveer 100 personeelsleden in het gebouw aanwezig. De bom zou zich bevinden in een auto op ongeveer honderd meter van het Rijksmuseum. De ExplosievenOpruimingsdienst stelde een onderzoek in.

Claim bij Fokker na vliegramp
AMSTERDAM, 4 NOV. De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM stelt Fokker aansprakelijk voor het ongeluk vorig jaar november met een Fokker-100 in Sao Paolo. Bij de ramp in Sao Paolo kwamen alle 101 inzittenden om het leven.

Uno-bezitters in Parijs opgeroepen
PARIJS, 4 NOV. De Parijse politie heeft alle eigenaars van een Fiat Uno in Parijs en omgeving opgeroepen zich te melden. Op deze manier hoopt ze duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het ongeval waarbij de Britse prinses Diana eind augustus omkwam kwam. Op de plaats van het ongeval zijn witte verfsporen gevonden van een Fiat Uno. Van het gezochte type zouden er zo'n 40.000 rondrijden.

Winst KLM ruim verdubbeld
AMSTELVEEN, 4 NOV. De KLM heeft over de eerste helft van het boekjaar 1997/98 een netto winst geboekt van f 1.074 miljoen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

NRC Webpagina's
4 NO VEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)