U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VN-inspecties opgeschort na obstructie Irak
NEW YORK, 3 NOV. De Verenigde Naties hebben vanochtend de wapeninspecties in Irak opnieuw opgeschort nadat Bagdad eens temeer de Amerikaanse deelnemers daaraan had verhinderd aan het werk te gaan. Gisteren werd twee Amerikaanse inspecteurs die uit Bahrein naar het land terugkeerden, voor de tweede maal in een week de toegang tot Irak ontzegd.

Echtpaar wil kind zien van huurmoeder
LONDEN, 3 NOV. De Nederlander Clemens Peeters heeft bij de rechtbank in het Britse Middlesbrough een aanvraag ingediend voor een omgangsregeling, opdat hij zijn tien dagen oude zoon te zien krijgt. Moeder is de 32-jarige Karen Roche, die zich voor 12.000 pond (ruim 39.000 gulden) als draagmoeder had verhuurd aan het echtpaar Peeters. Clemens Peeters wil de rechtbank ook verzoeken om de moeder uit de ouderlijke macht te ontzetten en de jongen toe te vertrouwen aan zijn zorg.

Oplage regionale en landelijke kranten gelijk
AMSTERDAM, 3 NOV. De oplage van de Nederlandse landelijke en regionale dagbladen is dit jaar gelijk gebleven op 4,75 miljoen. NRC Handelsblad was relatief en absoluut de grootste groeier. Dat blijkt uit cijfers van de branche-organisatie Cebuco.

Raadsman: OM niet-ontvankelijk
AMSTERDAM, 3 NOV. De raadsman van de vermeende drugsbaron Etiënne U. heeft vanmorgen voor de Amsterdamse rechtbank de niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie geëist. U. staat terecht op verdenking van de smokkel van 15 ton hasj, betrokkenheid bij een criminele organisatie en belastingfraude. Naar aanleiding van dergelijke megazaken bepleit de vice-president van de Amsterdamse rechtbank mr. F.C. Lauwaars toelating van tv en radio tot de rechtszaal.

Japan en Rusland willen verdrag
KRASNOJARSK, 3 NOV. Japan en Rusland willen uiterlijk in het jaar 2000 een vredesverdrag sluiten en de economische, militaire en diplomatieke samenwerking drastisch uitbreiden. Dat is het resultaat van een tweedaagse top tussen president Jeltsin en premier Hashimoto in het Siberische Krasnojarsk.

'VS smolten nazi-goud om'
WASHINGTON, 3 NOV. De Federal Reserve Bank van New York heeft in 1950 honderden uit nazi-Duitsland afkomstige goudstaven omgesmolten. De bank wist dat veel van het goud, dat destijds 23 miljoen dollar waard was, door Duitsland was geroofd uit Nederland en België, meldt de New York Times.

Meer illegalen teruggestuurd
DEN HAAG, 3 NOV. De marechaussee heeft in de eerste acht maanden van dit jaar meer illegalen vlak over de Nederlandse grens aangehouden en teruggestuurd naar Duitsland of België dan vorig jaar.

Directeur NS negeert kritiek
DEN HAAG, 3 NOV. Directeur R. den Besten van de Nederlandse Spoorwegen is niet van plan de tariefsverhoging voor treinkaartjes en abonnementen volgend jaar aan te passen aan de wensen van de Tweede Kamer.

NRC Webpagina's
3 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)