U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederland draagt verdachte coup over
DEN HAAG/PARAMARIBO, 29 OKT. De Nederlandse en Amerikaanse ambassades hebben twee lagere militairen overgedragen aan de Surinaamse autoriteiten. De twee erkenden betrokken te zijn geweest bij de poging tot staatsgreep van afgelopen weekeind. Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) heeft de Tweede Kamer daarvan gisteren op de hoogte gesteld.

Minister sluit genderkliniek
UTRECHT, 29 OKT. Binnen enkele weken zal minister Borst (Volksgezondheid) de genderkliniek voor geslachtskeuze in Utrecht laten sluiten. In de kliniek worden echtparen behandeld die bij de conceptie voorkeur hebben voor een jongen of een meisje.

Casema komt grotendeels in Franse handen
ROTTERDAM, 29 OKT. Casema, de grootste kabelmaatschappij van Nederland, komt in Franse handen. Eigenaar Koninklijke PTT Nederland (KPN) is deze week exclusieve onderhandelingen begonnen met het telecommunicatiebedrijf France Telecom en de Rabobank over de verkoop van het bedrijf, dat ruim anderhalf miljard gulden zal opbrengen.

Nederland biedt VN 140 militairen aan voor Cyprus
DEN HAAG, 29 OKT. Nederland biedt de Verenigde Naties een compagnie van 140 vredessoldaten aan voor een missie op Cyprus. Op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York wordt daarover diplomatiek overleg gevoerd.

D66: uitzetting naar Iran stoppen
DEN HAAG, 29 OKT. D66 wil de uitzetting van afgewezen asielzoekers naar Iran opschorten. De fractie is 'onthutst' over het feit dat afgewezen asielzoekers niet langer worden gevolgd in Iran. Uit een gisteren aan de Kamer gestuurde brief blijkt dat het kabinet niet van plan is die monitoring te hervatten.

Susak niet voor VN-tribunaal
DEN HAAG, 29 OKT. De Kroatische minister van Buitenlandse Zaken, Gojko Susak, hoeft niet voor het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië te verschijnen. Dat heeft het Hof van Beroep van het tribunaal vanmorgen bepaald. Susak was opgeroepen te verschijnen om belangrijke documenten over te dragen in de zaak tegen Tihomir Blaskic. Deze Kroatische generaal wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden.

Mercedes geeft feilen auto toe
STUTTGART, 29 OKT. Mercedes heeft toegegeven dat de veiligheid van zijn kleine wagen in de A-klasse, de Baby Benz, onder de maat is. De stuurinrichting wordt verbeterd en de wagen krijgt andere banden.

Gift 22 miljoen voor fotografie
ROTTERDAM, 29 okt. De Rotterdamse oud-hoogleraar en fervente amateurfotograaf mr. H.W. Wertheimer (1913-1997) heeft aan het Prins Bernhard Fonds 22 miljoen gulden nagelaten voor de bevordering van de beroeps- en amateurfotografie in Nederland.

Extra geld voor openbaar vervoer
DEN HAAG, 29 OKT. De Tweede Kamer wil voorkomen dat projecten voor het openbaar vervoer in de grote steden vertraging oplopen. Extra geld daarvoor zou moeten komen uit opbrengsten van het aardgas. Dit bleek vanmorgen bij de behandeling van de begroting van Verkeer en Waterstaat.

NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)