U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet bestrijdt smokkel van mensen
DEN HAAG, 25 OKT. Het kabinet stelt een 'task force' samen die de georganiseerde, criminele mensensmokkel moet aanpakken. Ook komt er extra geld en mankracht om de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te ontlasten. Dat kondigde premier Kok gisteravond aan. Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), IND, Marechaussee en wellicht nog andere justitiële diensten zullen, in samenwerking met 'zusterdiensten' in andere landen, zich met name richten op de bestrijding van de mensensmokkel. Afgelopen weken meldden zich vooral Koerdische asielzoekers uit Noord-Irak en asielzoekers uit Afghanistan. Zij blijken verhoudingsgewijs vaker in Nederland en Duitsland asiel aan te vragen dan elders.

Tekort van miljard voor plannen VVD
DEN HAAG, 25 OKT. De VVD komt in haar verkiezingsprogramma een miljard hoger uit dan het Centraal Planbureau (CPB) bij de berekening van de rijksinkomsten in de volgende kabinetsperiode, maar kan het verschil niet verklaren. De PvdA geeft ongeveer een half miljard meer uit dan de partij aan inkomsten raamt.

Veel meer klachten over lawaai Schiphol
SCHIPHOL, 25 OKT. Het aantal klachten over geluidshinder door Schiphol is dit jaar spectaculair gestegen. Tot nu toe zijn al 194.000 klachten ingediend, de helft meer dan in het hele vorige jaar, toen 132.000 klachten werden ingediend. Dat blijkt uit nog niet openbare cijfers van de Commissie Geluidshinder Schiphol. De commissie verwacht dat het totaal aantal klachten dit jaar het dubbele wordt van het vorige jaar.

China wil VN-conventie ondertekenen
PEKING, 25 OKT. China gaat de conventie van de Verenigde Naties over economische, sociale, en culturele rechten ondertekenen. De Chinese president, Jiang Zemin, heeft dit vanmorgen in Peking gezegd. Deze uitspraak komt aan de vooravond van zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten. In de VS is er hevige kritiek op het bezoek omdat Peking de rechten van de mens niet voldoende respecteert.

Nieuwe branden in Indonesië
JAKARTA, 25 OKT. Nieuwe grote branden op de Indonesische eilanden Sumatra, Kalimantan, Sulawesi en Java hebben er voor gezorgd dat grote delen van het land opnieuw geconfronteerd worden met rooknevels. Door het uitblijven van de natte moesson, die mogelijk nog twee tot drie maanden op zich laat wachten, zijn de branden dit jaar omvangrijker dan in eerdere jaren.

Grote verschillen schoolprestaties
ROTTERDAM, 25 OKT. De examenresultaten van middelbare scholen lopen zeer sterk uiteen. In Limburg en Gelderland behoren veel scholen tot de top. Dit geldt niet alleen voor hun slaagpercentages, maar ook voor de percentages zittenblijvers en uitvallers.

NRC Webpagina's
25 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)