U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schiphol bedreigt vrede KLM-NWA
NEW YORK, 30 SEPT. De problemen rond Schiphol vormen op termijn een ernstige bedreiging voor de gisteren in New York beklonken alliantie tussen de KLM en haar Amerikaanse partner Northwest Airlines (NWA). Wanneer de Nederlandse overheid in de toekomst te stringente beperkingen stelt aan de groei van Schiphol dan zullen de Amerikanen via een aantal ontsnappingsclausules die in het samenwerkingscontract met de KLM zijn ingebracht de alliantie verbreken.

Meer incidenten gemeld uit Bureau Warmoesstraat
AMSTERDAM, 30 SEPT. De Amsterdamse politie is, nog voor een 48-jarige man na verwijdering uit Bureau Warmoesstraat om het leven is gekomen, gewezen op een ,,verontrustend aantal geweldsincidenten'' op dit bureau. Het Klachtenburo Politieoptreden heeft de korpsleiding en de burgemeester van Amsterdam in een brief laten weten dat er wellicht sprake is van een structureel probleem op Bureau Warmoesstraat.

Total tart VS met gascontract
PARIJS, 30 SEPT. De Franse oliemaatschappij Total tart de Verenigde Staten door ter waarde van 4 miljard gulden een groot gascontract te sluiten met Iran. Het is in strijd met de Amerikaanse handelsboycot van het 'terroristische' regime in Teheran. De Franse regering vraagt, met steun van Brussel, de regering in Washington af te zien van sancties.

Djindjic afgezet als burgemeester van Belgrado
BELGRADO, 30 SEPT. Zoran Djindjic, leider van de Democratische Partij en van de Servische oppositiecoalitie Zajedno, is vandaag door een meerderheid van de gemeenteraadsleden afgezet als burgemeester van Belgrado. Het initiatief tot de afzetting nam zijn vroegere partner in Zajedno, de Servische Vernieuwingsbeweging SPO van Vuk Draskovic. Deze stapte deze zomer uit Zajedno.

Hard bewijs voor oorzaak Creutzfeldt-Jakob
ROTTERDAM, 30 SEPT. Britse en Schotse onderzoekers hebben onafhankelijk van elkaar harde bewijzen gevonden voor de stelling dat de gekke-koeien-ziekte (BSE) en de nieuwe vorm van de hersenziekte van Creutzfeldt-Jakob dezelfde oorzaak hebben.

Verdeeldheid in Tweede Kamer over wildlijst
DEN HAAG, 30 SEPT. De Tweede Kamer is verdeeld over de 'wildlijst' van minister Van Aartsen (Natuurbeheer). Volgens de lijst in de Flora- en Faunawet en de Natuurbeschermingswet mag voortaan alleen nog vrij op zes soorten wild gejaagd worden.

Per jaar zeven klachten over versterving
DEN HAAG, 30 SEPT. De Inspectie voor de Gezondheidszorg krijgt jaarlijks zo'n zeven klachten over het beleid van artsen en verpleegkundigen bij het kunstmatig toedienen van vocht en voedsel. Tot dusver is in geen van de gevallen sprake geweest van 'onverantwoord medisch handelen'. Aanleiding tot die klachten blijken meestal problemen in de communicatie tussen de behandelaars en familieleden te zijn.

Acties van personeel bij KBB tegen jaarroosters
ROTTERDAM, 30 SEPT. Het personeel van Hema, Bijenkorf en Praxis houdt morgen protestacties tegen de invoering van een nieuw roostersysteem bij de KBB-winkelketens. De werknemers zijn boos dat KBB te weinig rekening houdt met hun huidige werktijden en met de voorkeuren van het personeel.

NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)