U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Terugkeer korpschef Brinkman uitgesloten'
DEN HAAG, 25 SEPT. Terugkeer van de geschorste korpschef J.W. Brinkman bij het politiekorps Rotterdam-Rijnmond is uitgesloten. Dit concludeert SER-voorzitter mr. K.G. de Vries in het rapport dat hij aan minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) heeft uitgebracht.

Advocaat haalt 30 mln binnen na Bijlmerramp
AMSTERDAM, 25 SEPT. Het Amerikaanse advocatenkantoor Speiser, Krause, Madole & Nolan heeft voor circa 250 slachtoffers van de vliegramp in de Bijlmeermeer in totaal ongeveer 30 miljoen dollar ontvangen van vliegtuigfabrikant Boeing. Dit zegt advocaat K. Nolan van het Amerikaanse bureau. Dit advocatenkantoor uit New York regelde onder meer de schikkingen voor de cliënten van het advocatencollectief Bijlmermeer.

Schiphol hoeft dagvluchten dit jaar nog niet te beperken
DEN HAAG, 25 SEPT. Schiphol hoeft dit jaar het aantal vluchten gedurende de dag niet te beperken, schrijft de commissie Geluidhinder Schiphol in een advies aan minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat). Het plan van Schiphol om tijdens de piekuren het luchtverkeer te beperken leidt tot vertragingen, meer geluidshinder in de avonduren en meer vervuiling door wachtende vliegtuigen.

Doorbraak in vredesoverleg Noord-Ierland
LONDEN, 25 SEPT. De partijen bij het vredesoverleg in Noord-Ierland hebben gisteravond een doorbraak bereikt. Ze werden het eens over de uitgangspunten voor besprekingen en maakten daarmee een eind aan een impasse die zestien maanden duurde.

Europese aanval op minister Zalm
BRUSSEL, 25 SEPT. Minister Zalm van Financiën 'manipuleert' de cijfers over de netto-betalingen van Nederland aan de Europese Unie. Die beschuldiging heeft de Luxemburgse ambassadeur bij de Europese Unie vanmorgen geuit. Volgens de ambassadeur 'vergiftigt' het debat over de netto-betalingen dat Nederland voert de discussie over de toekomst van de Europese Unie.

'Meer huizen in bezette gebieden'
JERUZALEM, 25 SEPT. De Israelische premier Netanyahu heeft gisteren in Efrat bij Bethlehem de bouw aangekondigd van 300 woningen voor kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. De Amerikaanse regering, die eerder op een moratorium aandrong, toonde zich geïriteerd.

Bouterse niet langer welkom
NEW YORK, 25 SEPT. Brazilië heeft de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse laten weten dat hij de Braziliaanse regering niet in verlegenheid moet brengen door het land te bezoeken. Dat heeft minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) in New York te horen gekregen van zijn Braziliaanse collega.

Experiment met gratis heroïne
DEN HAAG, 25 SEPT. Minister Borst (Volksgezondheid) mag van de Tweede Kamer op 1 mei beginnen met een experiment waarbij gedurende drie maanden aan vijftig ernstig verslaafden onder medisch toezicht gratis heroïne wordt verstrekt. De Tweede Kamer zal volgend jaar beoordelen of het experiment wordt uitgebreid.

Consument houdt veel vertrouwen
ROTTERDAM, 25 SEPT. Het vertrouwen van de consumenten in de conjunctuur houdt deze maand het recordniveau vast dat in augustus werd bereikt. Dat blijkt uit het maandelijks CBS-onderzoek naar economisch klimaat en koopbereidheid van particulieren.

Hypotheekmarkt reden tot zorg
AMSTERDAM, 25 SEPT. De hausse op de huizen- en hypotheekmarkt geeft reden tot zorg, aldus economen van De Nederlandsche Bank. Gezinnen zijn mogelijk financieel kwetsbaarder geworden door hypotheken te verhogen. De positie van de banken lijkt daardoor eveneens hachelijker.

NRC Webpagina's
25 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)