` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

D66 wil drastische wijziging stelsel studiefinaciering
DEN HAAG, 13 SEPT. D66 wil het huidige stelsel van studiefinanciering ingrijpend veranderen. Het stelsel blijft gestoeld op een basisbeurs met vanaf het tweede jaar jaarlijkse prestatie-eisen, maar voorziet in ruimere fiscale aftrekmogelijkheden voor ouders met studerende kinderen, meer aanvullende beurzen voor kinderen met weinig draagkrachtige ouders en aanvullende beurzen die zijn losgekoppeld van prestaties.

Indiërs brengen massaal eer aan Moeder Teresa
CALCUTTA, 13 SEPT. In de Indiase stad Calcutta is vandaag Moeder Teresa met staatseer begraven. Honderdduizenden mensen hadden zich vanochtend vroeg verzameld langs de vijf kilometer lange route tussen de St. Thomaskerk, waar Moeder Teresa lag opgebaard, en het overdekte Netajistadion, waar in aanwezigheid van onder andere premier Inder Kumar Gujral een mis werd opgedragen. De open kist, gedeeltelijk bedekt met de Indiase vlag, werd gedragen door acht soldaten. Na de plechtigheid in het stadion werd het lichaam van Moeder Teresa overgebracht naar het hoofdkwartier van de Zusters van Barmhartigheid. Daar vond de eigenlijke begrafenis plaats in besloten kring.

Zes Libanezen gedood bij aanval Israel
SIDON, 13 SEPT. Zes Libanese soldaten zijn gisteren gedood en drie gewond bij Israelische aanvallen op stellingen van het Libanese leger in Zuid-Libanon. Israelische gevechtshelikopters vielen met raketten posities van de Libanezen aan in de buurt van Nabatiyeh. De aanvallen volgen op een mislukte Israelische commando-actie ten zuiden van Sidon, waarbij een week geleden twaalf Israeliërs de dood vonden.

Ontuchtzaken verplicht melden
DEN HAAG, 13 SEPT. Schoolbesturen zullen volgens een nieuw wetsvoorstel worden verplicht aangifte bij justitie te doen van seksuele intimidatie van leerlingen. Met de maatregel wil staatssecretaris Netelenbos (Onderwijs) voorkomen dat ontuchtzaken op scholen binnenskamers worden afgehandeld.

'Opheldering over Bijlmerramp'
DEN HAAG, 13 SEPT. PvdA en GroenLinks willen minister Jorritsma (Verkeer) weer aan de tand voelen over de Bijlmerramp. Jorritsma deelde de Tweede Kamer gisteren per brief mee dat de Rijksluchtvaartdienst niet wist dat de in 1992 verongelukte El Al-Boeing was verzwaard met verarmd uranium.

K.G. de Vries bemiddelaar in zaak Brinkman
DEN HAAG, 13 SEPT. SER-voorzitter K.G. de Vries gaat een mogelijke terugkeer van J. Brinkman als korpschef van de regio Rotterdam-Rijnmond onderzoeken. Hij heeft daartoe gisteren opdracht gekregen van minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken). De Vries zal gezamenlijke gesprekken gaan voeren met Brinkman en korpsbeheerder burgemeester Peper, en met Brinkman en het regionaal college van burgemeesters.

NRC Webpagina's
13 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)