U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Eindelijk volwassen, die VPRO'
Theater, radio en televisiemaker Wilfried de Jong gaat een sportprogramma maken voor de VPRO.



Suck your Parents, read a Book
Zo ongebruikelijk is het voor jongeren blijkbaar om een boek te lezen, dat hun ouders met stomheid worden geslagen als ze een van hun spruiten zouden aantreffen met een boek in de hand. En zo gebruikelijk is het intussen geworden om de jeugd in het Engels aan te spreken. Ook op het deelnameformulier voor de Jonge Jury, die de beste boeken gaat kiezen, is de lokroep in het Engels gesteld: Vote for the Best! Maar paradoxaal is het wel, het gebruik van een vreemde taal om jongeren te bewegen tot het lezen van boeken in het Nederlands.




De Duitse omroep ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) heeft een informatieve en mooi vormgegeven website. De nadruk ligt op kunst en cultuur. De sectie over de Documenta in Kassel (nog tot 28 september) bestaat uit zes verschillende rubrieken. Bekende Duitsers, onder anderen de sociaal-democratische politicus Oskar Lafontaine, werden uitgenodigd hun eigen virtuele wandeling over het Documenta-terrein uit te zetten.

In de Duitse pers is veel heibel geweest over het logo van documenta X, dat bestaat uit een kleine d en een grote X. Je kon wel zien dat de Documenta ditmaal door niet-germaanstaligen was georganiseerd, meende een criticus in het weekblad Die Zeit. In het Duits moet een zelfstandig naamwoord altijd met een hoofdletter beginnen en de hoofdletter X zou als een symbool voor niks opgevat kunnen worden. Volgende keer, in 2002, bij de elfde Documenta, moet dat allemaal beter. Daarom heeft de ZDF een logowedstrijd uitgeschreven.

Het cultuurprogramma Aspekte is op de site uitgegroeid tot een interessant elektronisch magazine. Alle boeken die in Das literarische Quartett werden besproken zijn in een alfabetisch overzicht terug te vinden. Elke titel is bovendien een hyperlink naar een fragment uit het boek.

Er is ook bewegend beeld bij ZDF.online. Op de Internationale Funkausstellung (IAF) in Berlijn experimenteerde de online-redactie met streaming video. Behalve bijdragen over de Berlijnse elektronicabeurs is er ook een filmpje over de online-redactie (vijftien medewerkers) zelf te zien. (www.zdf.de)



Prinsjesdag op Net
Mensen die geïnteresseerd zijn in de Miljoenennota en Troonrede kunnen vanaf dinsdagmiddag terecht op Internet. Sdu Uitgevers opent die middag een pagina op het wereldwijde web. Daarop staan ook de hoofdpunten van de begroting en de reacties daarop. De prinsjesdagpagina's zijn de komende weken te vinden onder www.sdu.nl/prinsjesdag.

Vorige week is het Internet-adres van Financeweb, met onder andere actuele koersinformatie van de Amsterdamse Effectenbeurs, abusievelijk verkeerd vermeld. Het juiste adres is 194.151.1.28/finance

NRC Webpagina's
13 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)