U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Megafusie zuivelsector, 700 banen weg
De drie Friese zuivelcoöperaties Friesland Dairy Foods (Leeuwarden), Twee Provinciën (Workum) en de Zuid-Oost-Hoek (Oosterwolde) gaan fuseren met zuivelonderneming Coberco in Zutphen. Het is de bedoeling dat de fusie tussen de vier zuivelcoöperaties eind december een feit is. Bij de nieuwe zuivelgigant zullen 12.000 mensen werken, van wie 6000 buiten Nederland.


E C O N O M I E :


Deel Télécom in oktober naar beurs
France Télécom wordt voor ruim een derde geprivatiseerd. De verkoopprijs van het aandeel is 6 oktober bekend, 20 oktober kan er voor het eerst in worden gehandeld op de beurzen van Parijs en New York.


H O O F D A R T I K E L :


Maleisische crisis
De kroniek van de financiële zomercrisis in Zuidoost-Azië heeft een onverwachte wending gekregen. De problemen begonnen op 2 juli met de devaluatie van de Thaise bath. Daarna verspreidden de koersdalingen zich naar de valutamarkten van de omringende landen en vervolgens sloeg de paniek over naar de effectenbeurzen. Het epicentrum van de crisis heeft zich inmiddels verplaatst van Thailand naar Maleisië.


S P O R T :


Voetballers staan media nog gratis te woord
Spelers van het Nederlands voetbalelftal blijven bij de komende wereldtitelstrijd in Frankrijk beschikbaar voor zogenoemde vrije nieuwsgaring van de media en zullen geen voorrang verlenen aan commerciële belangen. Dit verklaarde gisteravond R. Cohen als woordvoerder van Team Holland, een instantie die de zaken van internationals regelt.


NRC Webpagina's
9 SEPTEMBER 1997

Lotus

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)