` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Moeder Teresa in Calcutta overleden
NEW DELHI, 6 SEPT. In de Indiase stad Calcutta is gisteravond op 87-jarige leeftijd Moeder Teresa aan een hartaanval overleden. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1979 had al enkele jaren hartklachten.

Elizabeth: Diana was uitzonderlijk
LONDEN, 6 SEPT. De Britse koningin Elizabeth heeft gisteravond in een televisietoepraak de zondag overleden prinses Diana geprezen als ,,een uitzonderlijk en begaafd mens'' die veel mensen gelukkig heeft gemaakt en die ,,door niemand die haar gekend heeft, zal worden vergeten''.

Van Aartsen blijft bij plan varkensstapel
ROTTERDAM, 6 SEPT. Minister Van Aartsen van Landbouw legt de varkenssector verder aan banden. Gisteren is duidelijk geworden dat de bewindsman vasthoudt aan zijn plannen om de varkensstapel met een kwart te verminderen.

Israel bevriest Oslo-akkoord na zelfmoordaanslag
TEL-AVIV, 6 SEPT. Israel heeft de uitvoering van het akkoord van Oslo bevroren. Premier Netanyahu zei dat Israel geen land meer aan de Palestijnen overdraagt zolang de Palestijnse leider Arafat de strijd uit de weg gaat tegen de infrastructuur van Hamas en de Islamitische Jihad. De maatregel volgt op de drievoudige Palestijnse zelfmoordaanslag van donderdag in Jeruzalem.

Dirigent Georg Solti overleden
ANTIBES, 6 SEPT. De Britse dirigent en pianist Sir Georg Solti is gisteren op 84-jarige leeftijd overleden in het Zuid-Franse Antibes. De in Hongarije geboren Solti gold als een van de beste dirigenten van de tweede helft van deze eeuw. In 1966 maakte Solti de beroemde eerste opname van de complete Wagner-operacyclus 'Der Ring des Nibelungen'.

Ruimtewandelingbemanning Mir
MOSKOU, 6 SEPT. De Amerikaanse astronaut Michael Foale en de Russische commandant van het ruimtestation Mir, Anatoli Solovjov, maakten vanmorgen een ruimtewandeling. Dit was de eerste gelegenheid om de uitwendige schade aan de Mir, die werd aangericht toen een op afstand bestuurd bevoorradingsschip het station op 25 juni ramde, te inspecteren.

Asielzoekers kunnen in beroep
DEN HAAG, 6 SEPT.Asielzoekers kunnen in beperkte mate weer hoger beroep aantekenen als hun een verblijfsvergunning wordt geweigerd. Het kabinet heeft gisteren besloten tot een beroepsmogelijkheid bij de Raad van State.

Numan in basis tegen België
WASSENAAR, 6 SEPT. Bondscoach Guus Hiddink geeft de voorkeur aan linksachter Arthur Numan boven Winston Bogarde voor het WK-kwalificatieduel dat het Nederlands voetbalelftal vanavond speelt tegen België. Rechtsback Michael Reiziger werd voldoende fit bevonden om Aron Winter uit de basis te houden. Opstelling Nederland: Van der Sar; Reiziger, Stam, Frank de Boer en Numan; Seedorf, Jonk, Ronald de Boer en Cocu; Kluivert en Bergkamp.

NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)