U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Paparazzi dichten gaten bij persbureaus
De prijsdaling van serieuze persfoto's leidt tot een steeds belangrijker rol van paparazzifoto's op de persfotomarkt. De miljoenenhandel in 'roddelfoto's' moet bij grote fotopersbureaus de financiële gaten dichten die zijn ontstaan door afnemende inkomsten uit kwaliteitfoto's.



'Het Journaal laat nog veel te weinig emotie zien'
In zijn koersplan, getiteld Voor Verbetering Vatbaar, zet Nico Haasbroek de plannen voor het Journaal uiteen. De hoofdredacteur presenteerde deze week zijn plannen voor het NOS Journaal nieuwe stijl. Hij wil op termijn minder bulletins per dag, minder buitenlandse en politieke berichtgeving, en meer regionaal nieuws.



SGP campagne tegen bloot en blasfemie
Het herenmodebedrijf Hij maakt deze week reclame voor een colbertje, dat op de affiches wordt gedragen door een man met een fotomontage-gezicht. Ladykiller, stond er aanvankelijk onder. Nu niet meer, want het bewuste woord is overal afgeplakt. Vooral de recente kerstcampagne, met een dressman tegen een gebrandschilderde achtergrond en de tekst Twijfel niet. Hij is er, bracht een stroom van protesten op gang uit klein-christelijk Nederland.




Voor het laatste nieuws rond de dood van prinses Diana vormt CNN op Internet een overvloedige bron. Er zijn niet alleen tal van teksten en foto's te raadplegen, maar ook filmpjes, bijvoorbeeld van de Britse koninklijke familie die de brieven en bloemen bekijkt die rouwenden hebben neergelegd bij hun buitenhuis in Schotland, inclusief de in de wind fladderende rok van prins Philip. Wie de 'Topstory' over Diana aanklikt, belandt bij een tekst die weer vergezeld gaat door een submenu met Diana-berichtgeving: Diana's broer die fotografen niet op de begrafenis wil, het officiële schema en de route van de ter aarde bestelling, Elton John die bij de plechtigheid gaat zingen, et cetera. Ook is er een link met ITN Television voor wie de begrafenis rechtstreeks via de computer wil volgen. CNN heeft een overzichtelijke site, met een handige zoekfunctie en is verluchtigd met veel stilstaand en bewegend beeld. Ook is er een forum waarbij men zich via de computer kan mengen in het actualiteitendebat. De menubalk links is ingedeeld naar World, U.S., Local, Weather, Sports, Sci-tech, Travel, Style, Showbiz, Health en Earth. Voor de Zweden is een eigen site ingericht, de Nederlander zal zich voor nieuws uit eigen land moeten navigeren via World en Europe naar een overzicht waar één berichtje uit The Hague is te lezen: de proef met de heroïneverstrekking aan een beperkte groep verslaafden. CNN biedt 'specials' over de ruimtevaart, 50 jaar India en Pakistan en profielen van Arafat en Netanyahu. Een handige service vormt het aanbieden van de transcripties van CNN-interviews.
(http://www.cnn.com)

NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)