` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Charterbedrijven willen een nieuwe luchthaven in zee
DEN HAAG, 4 SEPT.De drie Nederlandse luchtvaartmaatschappijen Martinair, Transavia en Air Holland roepen het kabinet op binnen een jaar een besluit te nemen over de aanleg van een nieuwe nationale luchthaven. De chartermaatschappijen vinden de bouw van een luchthaven op een eiland in de Noordzee de beste oplossing.

Tietmeyer vindt uitstel invoering euro geen ramp
BONN, 4 SEPT. Hans Tietmeyer, voorzitter van de Duitse Bundesbank, heeft in een vraaggesprek met het weekblad Die Woche gezegd dat een verschuiving van de invoering van de Europese munt politiek en economisch geen catastrofe betekent. De uitspraak heeft in Bonn en Parijs opschudding veroorzaakt.

Onderzoek naar fondsen Al Gore
WASHINGTON, 4 SEPT. De Amerikaanse vice-president Al Gore dreigt het imago een onkreukbare politicus te zijn, te verliezen: gisteren gaf het ministerie van Justitie opdracht tot een vooronderzoek naar aanwijzingen dat Gore of andere hoge regeringsfunctionarissen in het kader van fondsenwerving strafbare feiten hebben gepleegd.

Experiment met heroïne beperkt
DEN HAAG, 4 SEPT. Minister Borst (Volksgezondheid) moet onder druk van de VVD een experiment waarbij 750 langdurig ernstig verslaafden een jaar lang gratis heroïne krijgen, beperken tot een drie maanden durend onderzoek met vijftig verslaafden in één stad.

Regeringscrisis in Suriname voorbij
PARAMARIBO, 4 SEPT. De crisis binnen de Surinaamse regering van president Jules Wijdenbosch lijkt bezworen. De hindoestaanse BVD, die vorige week uit de coalitie stapte uit onvrede over het financiële beleid, heeft gisteren bekendgemaakt te willen terugkeren.

Pensioenfondsen stoten aandelen af
AMSTERDAM, 4 SEPT. De Nederlandse pensioenfondsen (exclusief het ABP) hebben dit jaar voor enkele miljarden guldens aandelen afgestoten, omdat de beurskoersen zo hard zijn gestegen dat zij anders de eigen limiet overschrijden voor hun aandelenbeleggingen.

Krajicek verliest bij US Open
NEW YORK, 4 SEPT. Richard Krajicek is gisteren in de kwartfinales van de Open Amerikaanse tenniskampioenschappen uitgeschakeld door Greg Rusedski. De Engelsman won in drie sets, 7-5, 7-6 en 7-6. Bij de vrouwen bereikten Martina Hingis en Lindsay Davenport de halve finales.

NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)