U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mammie was immers dansen
Een krantenlezer denkt misschien, dat over de dood van Diana na drie dagen alles gezegd en geschreven is. Dus wat moeten de weekbladen, die vier dagen later verschijnen? Nu, dan kent men de wakkere journalisten van onze pluriforme pers niet. Zij vinden steeds nieuwe invalshoeken, en bewijzen daarmee dat er sprake is van een echt, multi-interpretabel koningsdrama.



Met Internet wordt ons dorp de wereld
Internet-bedrijven proberen steeds vaker speciale doelgroepen te bereiken. Dat is onvermijdelijk, gelooft Hans Steketee, maar het hoeft niet tot wereldvreemdheid te leiden. In het tijdperk van global communications is de eigen navel het favoriete onderwerp. Buitenlands nieuws op televisie en op krantenpagina's raakt in de verdrukking, omdat het grote publiek er niet meer in geïnteresseerd zou zijn. Dat het Net in staat zou zijn om een global village vol wederzijds begrip te bouwen, is een illusie.



Keurslijf ondermijnt verantwoordelijkheid media
Het optreden van sommige persfotografen rond het ongeluk waarbij prinses Diana om het leven kwam, heeft de discussie over een gedragscode voor journalisten nieuw leven ingeblazen. Opgelegde voorschriften werken niet, betoogt Huub Evers. Zelfregulering verdient de voorkeur.




De NOS zendt elke dag van 23.00-24.00 uur het nieuwsprogramma Met het Oog op Morgen uit op Radio 1. De uitzending is nu ook live op Internet te beluisteren. Met een ISDN-verbinding is het in stereo te ontvangen, met een 28k8 en 14k4 modem krijgt u een mono-signaal. De benodigde software, een Xing Streamworks-player, kan vanaf de NOS-site gratis gedownload worden.
(www.omroep.nl/nos/frames/oogop.html)

NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)