` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zweden overweegt steun slachtoffers van sterilisatie
STOCKHOLM, 25 AUG. De Zweedse minister van Sociale Zaken, Margot Wallström, overweegt vrouwen die tussen 1935 en 1976 gedwongen werden gesteriliseerd, financieel te compenseren. Dat heeft ze gezegd naar aanleiding van een artikelenreeks in het dagblad Dagens Nyheter over de gevolgen van de gedwongen sterilisatie van ongeveer 60.000 vrouwen omdat ze 'inferieure' raciale kenmerken zouden hebben.

Hoog politiek overleg over lot van de familie Gümüs
DEN HAAG, 25 AUG. In het Catshuis is vanmorgen op het hoogste politieke niveau overlegd over het lot van de Turkse familie Gümüs. De coalitiepartners PvdA, VVD en D66 proberen een oplossing te vinden voor het kleermakersgezin dat sinds 1989 illegaal in Nederland verblijft en niet kan aantonen zes jaar legaal te hebben gewerkt.

Ex-DDR-leider Krenz tot 6,5 jaar veroordeeld
BONN, 25 AUG. Egon Krenz, de laatste staats- en partijleider van de DDR, is vanmorgen veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenis. Krenz (60) was aangeklaagd voor zijn betrokkenheid bij het doodschieten van Oost-Duitse burgers, die de communistische DDR wilden ontvluchten.

Verschil van mening in VVD over toekomst minimumloon
DEN HAAG, 25 AUG. Binnen de VVD bestaat een groot verschil van mening over het voortbestaan van het minimumloon. Partijleider Bolkestein en zijn fractie willen het minimumloon op den duur afschaffen en in elk geval verlagen. Bolkestein vindt handhaving ervan ,,asociaal'', omdat het ,,banen vernietigt''. Dijkstal, die afgelopen zaterdag in een vraaggesprek met De Telegraaf solliciteerde naar de functie van partijleider van de VVD, zei in datzelfde gesprek het minimumloon juist te willen handhaven en zelfs te verhogen, indien de overige lonen ook stijgen.

Vertrouwen consument naar nieuw record
DEN HAAG, 25 AUG. Het vertrouwen van de Nederlandse consument in de eigen financiële situatie en de nationale economie is hoger dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Noodweer richt schade aan
ROTTERDAM, 25 AUG. Hevig onweer, slagregens en windstoten hebben de afgelopen nacht in Midden-Nederland aanzienlijke schade aangericht. Er vielen geen slachtoffers. In Bilthoven werden puien van renovatiewoningen weggeblazen. Het treinverkeer op de belangrijke verbinding Utrecht-Amersfoort lag tijdens de ochtendspits stil.

Drie doden na openen noodluik
ROTTERDAM, 25 AUG. Drie voetballers van voetbalvereniging HSV de Zuidvogels uit Huizen zijn zaterdagavond bij Papendrecht dodelijk verongelukt doordat hun hoofden, die uit het noodluik van een dubbeldeks bus staken, tegen een stalen hoogtebalk sloegen.

Ontploffing in stadion Göteborg
GÖTEBORG, 25 AUG. Een explosie vanochtend in een stadion in Göteborg brengt de Zweedse kandidatuur voor de Olympische Spelen in 2004 verder in gevaar. De ontploffing, waarbij niemand gewond raakte, is de laatste in een reeks aanslagen op sportterreinen in Zweden. De aanslagen zouden het werk zijn van een groep die de Olympische Spelen in 2004 geldverspilling vindt.

Toernooizege Sjeng Schalken
BOSTON, 25 AUG. Sjeng Schalken heeft het tennistoernooi van Boston gewonnen. De 20-jarige Nederlander versloeg gisteren in de finale de als tweede geplaatste Chileen Marcelo Rios met 7-5 en 6-3.

NRC Webpagina's
25 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)