` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek naar lekken politie
ROTTERDAM, 2 AUG. De rijksrecherche verricht onderzoek naar een nieuw netwerk voor contra-inlichtingen dat stelselmatig informatie over lopende recherche-onderzoeken doorspeelt naar de onderwereld. Bij het netwerk zijn politie-agenten in actieve dienst en oud-agenten betrokken. In het kader van dit onderzoek, geleid door de Amsterdamse officier van justitie F. Teeven, is gisteren een medewerker van de afdeling 'bedrijfssecurity' van PTT Telecom aangehouden.

Verdachte Turk mag worden uitgeleverd
ROTTERDAM, 2 AUG. De van omvangrijke handel in heroïne verdachte Turk Hüseyin Baybasin mag aan Turkije worden uitgeleverd. Dat heeft het ministerie van Justitie gisteren beslist. Met deze beslissing gaat de minister in tegen het advies van de Hoge Raad. De Amsterdamse advocaat van Baybasin, L. annheims, heeft aangekondigd een kort geding tegen de staat aan te zullen spannen.

Heineken wil snel ozongat dichten
ANTIBES, 2 AUG. Bierbrouwer in ruste Freddy Heineken heeft een plan om ,,binnen drie jaar, als we willen nog vóór 2000, het gat in de ozonlaag te dichten.'' Prof.dr. E.K. Duursma, emeritus hoogleraar oceanografie, heeft het idee van de biermagnaat op technische haalbaarheid onderzocht. Volgens Duursma hebben Russische en Amerikaanse onderzoekers uitvoerbare plannen voor het afbreken van de chloorfluorkoolwaterstoffen (cfk's) die in de atmosfeer rondzweven en de ozonlaag aantasten. Na bezoeken aan de betrokken wetenschappers pleit hij voor praktijkproeven in de atmosfeer. Die zullen volgens hem aantonen dat het afbreken van cfk's mogelijk is.

Clinton stuurt Dennis Ross naar Midden-Oosten
TEL AVIV, 2 AUG. De Amerikaanse president Bill Clinton heeft gisteren besloten om zijn bemiddelaar Dennis Ross naar het Midden-Oosten te sturen. Ross zal na de beëindiging van de rouw om de dood van de slachtoffers van de zelfmoordaanslagen in Jeruzalem van woensdag, eind volgende week naar Israel komen.

Ministers nemen ontslag bij Arafat
RAMALLAH, 2 AUG. Op twee na alle Palestijnse ministers hebben gisteren hun ontslag ingediend bij de Palestijnse president, Yasser Arafat. Hun aftreden volgt op een oproep daartoe van het Palestijnse parlement. Een onderzoekscommissie daarvan had in een rapport de corruptie binnen het kabinet aan de kaak gesteld.

Australiër gered na ramp ski-oord
THREDBO, 2 AUG. Reddingswerkers in het Australische ski-oord Thredbo, dat afgelopen woensdag door een aardverschuiving werd getroffen, hebben vanmorgen een overlevende gevonden onder het puin. Zij konden hem nog niet uit zijn benarde positie bevrijden. Bij de aardverschuiving raakten zeker twintig mensen bedolven. Tot dusver zijn zes lijken gevonden.

Russische pianist Richter overleden
ROTTERDAM, 2 AUG. De Russische pianist Svjatoslav Richter is vrijdag op 82-jarige leeftijd overleden in zijn buitenverblijf bij Moskou. Hij mag in één adem worden genoemd met grootheden als Anton Rubinstein en Vladimir Horowitz.

Stakingsacties vakbonden Aruba
WILLEMSTAD, 2 AUG. In Aruba zullen de vakbonden maandag met acties beginnen tegen de onlangs aangekondigde salarisverhoging van zeventig procent voor ministers en leden van het parlement. Ook de werkgevers in Aruba hebben zich kritisch over de verhoging uitgelaten.

Zonder gedogen coffeeshops dicht
KAMPEN, 2 AUG. Gemeenten mogen de zogenoemde coffeeshops sluiten indien er geen gedoogbeleid bestaat. Dit stelt de Hoge Raad in een uitspraak naar aanleiding van een zaak in Kampen.

NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)