` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Louis van Gaal nieuwe trainer FC Barcelona
BARCELONA, 30 JUNI. Louis van Gaal wordt de nieuwe trainer van FC Barcelona. De trainer, die vandaag officieel bij Ajax vertrekt, heeft gisteravond een officiële bevestiging ontvangen van een contract voor drie seizoenen. Van Gaal was gisteravond al in Barcelona. Voor het einde van de middag wordt hij als de nieuwe trainer van Barcelona gepresenteerd.

Bellen vanaf 15 juli goedkoper
UTRECHT, 30 JUNI. Consumenten die voor meer dan 100 gulden per maand internationale telefoongesprekken voeren kunnen vanaf 15 juli goedkoper bellen. Enertel, de alliantie van energie- en kabelbedrijven, biedt vanaf die datum een korting aan van minimaal 5 tot 10 procent op internationale telefoongesprekken via het bestaande toestel. De regeling geldt ook voor bedrijven. Van deze nieuwe dienst kan gebruik worden gemaakt door een viercijferige code in te toetsen: 1600. De nieuwe dienst wordt mogelijk omdat de Nederlandse telecommarkt met ingang van morgen wordt geliberaliseerd.

Noodweer kost 3 mensen het leven
LEEUWARDEN, 30 JUNI. Zware regenval en onweer hebben gisteren aan drie mensen het leven gekost. Twee mensen verongelukten op de A27 bij Maartensdijk toen hun motor tijdens zware regenval onderuit ging. Op Ameland werd een campinggast door de bliksem gedood. Naast deze ongelukken als gevolg van het noodweer vielen er dit weekeinde nog tien verkeersdoden.

Meisje komt om bij popconcert
DÜSSELDORF, 30 JUNI. Een 16-jarig meisje uit Kerkrade is zaterdagavond omgekomen tijdens een popconcert in het Rheinstadion in de Duitse stad Düsseldorf. Zij is, na beklemd te zijn geraakt, mogelijk gestorven aan een acute stoornis in de bloedsomloop. Bij het concert van de Duitse popgroep Tote Hosen waren 60.000 mensen aanwezig.

Vrijspraak na brandstichting
LÜBECK, 30 JUNI. Een rechtbank in de Duitse stad Lübeck heeft vanmorgen een 21-jarige Libanees vrijgesproken van brandstichting in een opvangcentrum voor asielzoekers in januari vorig jaar. Bij de brand kwamen tien inwoners om het leven, 38 anderen raakten gewond. Het openbaar ministerie had eerder deze maand om vrijspraak gevraagd. De advocaten van de Libanees gaan er van uit dat de aanslag het werk is van neonazi's.

Sorgdrager tegen leugendetector
DEN HAAG, 30 JUNI. Minister Sorgdrager (Justitie) voelt niets voor de introductie van de leugendetector in het Nederlandse strafrecht. In een interne notitie op haar departement laat zij weten dat de toepassingsmogelijkheden van de leugendetector te beperkt zijn.

Palestijnen boos over pamflet
TEL AVIV, 30 JUNI. Een pamflet waarop de profeet Mohammed te zien is als een varken dat de Koran schrijft heeft onder Palestijnen tot grote woede geleid. De Israelische premier, Netanyahu, heeft gisteren zijn verachting uitgesproken voor de spotprent. Een Israelische rechtbank heeft inmiddels de vasthouding voor vijf dagen gelast van een 25-jarige Israelische vrouw uit Jeruzalem die de pamfletten eind vorige week plakte op winkelruiten in het Palestijnse deel van Hebron.

Effectenhuizen betrokken in schandaal Japan
TOKIO, 30 JUNI. De Japanse effectenhuizen Daiwa en Nikko zijn betrokken in het schandaal rond afperser Ryuichi Koike, waardoor eerder effectenhuis Nomura en de Dai-ichi Kangyo Bank in opspraak zijn geraakt. Wegens betrokkenheid bij dat schandaal heeft een voormalige president van de Dai-ichi Kangyo Bank, Kuniji Miyazaki, gisteren zelfmoord gepleegd.

NRC Webpagina's
30 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)