` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ontwerpverdrag Amsterdam laat veel bij het oude
BRUSSEL, 13 JUNI. De Europese ommissie behoudt voorlopig dehuidige omvang van twintig leden. Ook de stemverhouding in de raadvan ministers blijft bij het oude.

Duisenberg wil soepele toepassing norm voor EMU
DEN HAAG, 13 JUNI. President Duisenberg van De Nederlandsche Bank wil de begrotingsnorm voor landen die meedoen aan de Economische en Monetaire Unie (EMU) niet te rigide hanteren. Dat zegt hij vandaag in een vraaggesprek met de Franse financiële krant Les Echos.

Financiële top over stabiliteitspact al zondagavond
AMSTERDAM, 13 JUNI. De ministers van Financiën van de Europese Unie komen al zondagavond vóór de Europese Top in Amsterdam bijeen. Zij moeten daar de laatste hand leggen aan een compromis over het 'stabiliteitspact'.

Langgestrafte vrij en spoorloos
DEN HAAG, 13 JUNI. De man die in maart door het gerechtshof in Leeuwarden tot achttien jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens de doodslag op het Friese echtpaar Jim en Janny Schuiten, is nog steeds op vrije voeten en op een onbekende bestemming, mogelijk in het buitenland.

Bij Electrolux 12.000 banen weg
ROTTERDAM, 13 JUNI. Het Zweedse Electrolux, 's werelds grootste fabrikant van huishoudelijke apparaten, schrapt de komende twee jaar 12.000 van de 105.000 arbeidsplaatsen, 11 procent van het totale personeelsbestand.

D66: politiewet snel wijzigen
DEN HAAG, 13 JUNI. De Politiewet moet zo snel mogelijk worden gewijzigd. De Tweede-Kamerfractie van D66 dient een initiatiefwet in als het zogenoemde democratisch gat in de wet niet voor of tijdens de formatie van het volgende kabinet wordt gedicht.

Irak staakt samenwerking met VN
ROTTERDAM, 13 JUNI. Irak heeft op het hoogste niveau besloten niet langer met de Verenigde Naties samen te werken bij de ontmanteling en vernietiging van zijn massavernietigingswapens en langeafstandsraketten. Tot die conclusie zijn de VN-inspecteurs gekomen na een groeiend aantal incidenten, die alle ten doel hebben hun inspecties te verhinderen.

NRC Webpagina's
13 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)