U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nuis dreigt de omroepen met bezuinigingen
Staatssecretaris Nuis (Media) dreigt het budget van de publieke omroepen fors te beperken, omdat hij niets ziet in de bezuinigingsplannen van de omroepen. Het gaat daarbij om een bedrag van honderd miljoen gulden per jaar.



Het afscheid van een oude jas
Hoewel de Nederlandse literatuur belangrijke briefschrijvers kent - Multatuli, Van Gogh, Ter Braak, Du Perron, Reve om er een paar te noemen - is er nauwelijks een epistolaire traditie. Daarom is het geen slecht idee geweest van Maatstaf om twaalf schrijvers in de gelegenheid te stellen hun talent als briefschrijver te etaleren.



Canetti overleden
De muziekuitgever en theatereigenaar Jacques Canetti, die in dienst van Polydor-Philips en met zijn eigen platenlabel aan de wieg stond van de eerste successen van chansonniers als Georges Brassens, Juliette Gréco, Jacques Brel, Patachou, Raymond Devos en Felix Leclerc, is zaterdag op 88-jarige leeftijd in Parijs overleden.



Jazz volgens nieuwe formule
Jazzmuziek en radio horen bij elkaar. In feite dankt de jazz zijn populariteit in Nederland aan het medium. Jonge jazzliefhebbers waren in begin jaren veertig aan de radio gekluisterd en genoten van muziekprogramma's van beginnende presentatoren als Pete Felleman en later Michiel de Ruyter en Aad Bos.



Museumkrant
In de Museumkrant, een online magazine, verschijnen maandelijks fraai geïllustreerde recensies van lopende tentoonstellingen in Nederlandse musea. Deze maand aandacht voor Het Amsterdam van Herman Gordijn in het Rijksmuseum en het interactieve Fabelachtig! in het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Verder een tentoonstellingsagenda en ingezonden brieven. www.museumserver.nl/museumkrant



NRC Webpagina's
9 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)