` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hersteloperatie wegens ongeldigheid wetten en regels
DEN HAAG, 7 JUNI. Het kabinet heeft een ,,nationale hersteloperatie'' ingezet om de gevolgen van het Europese Securitel-arrest voor Nederland te beperken. Met het openbaar ministerie wordt maandag overlegd over strafzaken die hangende deze operatie zullen worden aangehouden.

Felle kritiek op Van Aartsen
DEN HAAG, 7 JUNI. Minister Van Aartsen (Landbouw) moet van Groenlinks opstappen als hij zijn beleid inzake de bestrijding van de varkenspest niet ingrijpend verandert. ,,Als Van Aartsen niet ten halve keert, is hij de eerste paarse minister die voortijdig het hok uitmag'', aldus fractieleider P. Rosenmöller vanmiddag op een bijeenkomst van zijn partij.

Brinkman verzet zich tegen ontslag als korpschef
ROTTERDAM, 7 JUNI. De Rotterdamse korpschef van politie J.W. Brinkman is ,,op geen enkele wijze bereid zelf op te stappen''. Brinkman vindt dat de Rotterdamse burgemeester Peper ,,irrationeel'' handelt en ,,te hard van stapel is gelopen'' door in navolging van de bonden en ondernemingsraad het vertrouwen in hem op te zeggen.

Eerste winst voor Utah Jazz
SALT LAKE CITY, 7 JUNI. Utah Jazz heeft vannacht in de derde wedstrijd om het Amerikaanse basketbalkampioenschap met 104-93 gewonnen van regerend kampioen Chicago Bulls. In de 'best-of-seven'-serie is de stand nu 2-1 in het voordeel van de Bulls.

Tennis: Bruguera tegen Kuerten
PARIJS, 7 JUNI. De finale van het tennistoernooi van Roland Garros gaat morgen in Parijs tussen de Spanjaard Sergi Bruguera en de Braziliaan Gustavo Kuerten. Bruguera versloeg in de halve finale Pat Rafter uit Australië en Kuerten won van de Belg Filip Dewulf.

Aanhoudingen om Haagse branden
DEN HAAG, 7 JUNI. De politie in Den Haag heeft vrijdagavond opnieuw twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de branden op 25 maart van dit jaar in de Haagse Schilderswijk. De verdachten zijn 24 en 17 jaar oud en hebben de Turkse nationaliteit en een Koerdische achtergrond.

Inflatie EU daalt tot 1,5 procent
BRUSSEL, 7 JUNI. De inflatie in de vijftien lidstaten van de Europese Unie is in april met 0,2 procent gedaald tot 1,5 procent. Nederland bleef onder het Europese gemiddelde met een geldontwaarding van 1,2 procent. Het laagste cijfer werd behaald door België en Finland (0,9 procent). Griekenland blijft koploper met een percentage van 5,7.

Werkloosheid VS
NEW YORK, 7 JUNI. De werkloosheid in de Verenigde Staten is gedaald tot 4,8 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau sinds november 1973. De groei van de economie in het eerste kwartaal bedroeg 5,8 procent op jaarbasis bij lage inflatie.

NRC Webpagina's
7 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)