` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Burgemeesters willen ook van Brinkman af
ROTTERDAM, 6 JUNI. De burgemeesters van de 22 Rijnmondgemeenten hebben gisteravond het vertrouwen in korpschef J.W. Brinkman van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond opgezegd. Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) zal Brinkman ontslag verlenen, aldus gisteravond de Rotterdamse burgemeester Peper, de korpsbeheerder.

BVD kent ook tweede verdachte Haagse branden
DEN HAAG, 6 JUNI. De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) blijkt ook een tweede hoofdverdachte in de zaak van de brandstichtingen in de Haagse Schilderswijk al langer te kennen. Over deze 26-jarige B.U. zegt een BVD-dossier dat hij de leider is van de 'Yekitiya Ciwawen Kurdistan' (YCK). ,,Een subvereniging van de PKK'', aldus de BVD.

Partij Algerijnse president winnaar van verkiezingen
ALGIERS, 6 JUNI. De Rassemblement National Démocratique (RND) van president Liamine Zéroual heeft de gisteren in Algerije gehouden verkiezingen gewonnen. De RND krijgt 155 van de 380 zetels in het parlement. De 'moderne' moslim-fundamentalistische partij van sjeik Mahfoud Nahnah komt op 64 zetels.

Vogelaar naar Sociale Zaken
ROTTERDAM, 6 JUNI. Ella Vogelaar, voormalig vice-voorzitter van de FNV, gaat voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevorderen dat werklozen en uitkeringsgerechtigden zich aan slechts één loket hoeven te melden.

Referendum over rustplaats Lenin
MOSKOU, 6 JUNI. President Jeltsin van Rusland wil een referendum over de vraag of Vladimir Iljitsj Lenin, de stichter van de Sovjet-staat, moet worden begraven. Lenin ligt sinds zijn dood in 1924 in het mausoleum op het Rode Plein in Moskou. ,,Laat de mensen beslissen of hij een christelijke begrafenis moet krijgen of dat we de zaken laten zoals ze zijn'', zei Jeltsin vandaag.

Inter meldt komst Ronaldo
MILAAN, 6 JUNI. Ronaldo heeft een mondeling akkoord bereikt met Internazionale. De 20-jarige Braziliaanse aanvaller van Barcelona zal volgens Inter-voorzitter Massimo Moratti uiterlijk begin juli een contract tekenen dat hem tot de zomer van 2006 aan de Milanese club bindt. Barcelona ontvangt een vergoeding van 54 miljoen gulden, Ronaldo 28 miljoen en een jaarsalaris van zes miljoen gulden.

Inhaalverbod vrachtwagens
ROTTERDAM, 6 JUNI. Op een aantal drukke snelwegen mogen vrachtwagens vanaf maandag in de spitsuren niet meer inhalen.

Kroatië op hoofd geslagen
ZAGREB, 6 JUNI. Vlado Gotovac, een van de twee uitdagers van president Franjo Tudjman bij de Kroatische verkiezingen later dit jaar, is vandaag in de Istrische stad Pula bij een verkiezingsbijeenkomst een hersenschudding geslagen. De dader is opgepakt.

'Politieke missie EU naar Congo nu nodig'
LUXEMBURG, 6 JUNI. De ministers van Ontwikkelingssamenwerking van de Europese Unie hebben een uiterste beroep gedaan op hun collega's van Buitenlandse Zaken om een EU-trojka naar Congo en Rwanda te sturen.

NRC Webpagina's
6 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)