U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok bevestigt waarschuwing tegenvaller door technolease
DEN HAAG, 26 MEI. Premier Kok heeft bevestigd dat hij juli 1994 in een ambtelijk memo is gewaarschuwd voor extra financiële tegenvallers op de rijksbegroting wegens technolease.

Politie wil proef met drugstest weggebruikers
ROTTERDAM, 26 MEI. Het politiekorps Limburg-Zuid wil bij wijze van proef verkeersdeelnemers gaan controleren op drugsgebruik. Daarbij zou gebruik moeten worden gemaakt van een apparaatje dat sporen van verdovende middelen in transpiratievocht kan aantonen. Het korps wacht nog op toestemming van de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Justitie en Binnenlandse Zaken.

Referendum in Slowakije mislukt
BRATISLAVA, 26 MEI. Het referendum over de Slowaakse toetreding tot de NAVO is een complete mislukking geworden. Minder dan tien procent van de Slowaken bracht zijn stem uit. Zowel de Kiescommissie als president Michal Kovác verklaarde het referendum ongeldig omdat de regering een cruciale vraag had geschrapt.

Polen keuren grondwet goed
WARSCHAU, 26 MEI. De Poolse kiezers hebben volgens de peilingen gisteren met ruime meerderheid de omstreden ontwerpgrondwet goedgekeurd. De officiële uitslag wordt pas vandaag of morgen verwacht, maar volgens de peilingen sprak 56,8 procent van de kiezers zich voor de grondwet uit.

Staatsgreep in Sierra Leone
FREETOWN, 26 MEI. De democratisch gekozen president Ahmad Tejan Kabbah van het Westafrikaanse land Sierra Leone is gisteren op de vlucht gejaagd door muitende soldaten. Majoor Johnny Paul Korma heeft zichzelf tot staatshoofd uitgeroepen.

Hoofden op autoweg Algerije
ALGIERS, 26 MEI. Taxichauffeurs hebben zaterdag op de autoweg bij Djelfa, driehonderd kilometer ten zuiden van de Algerijnse hoofdstad Algiers, achttien hoofden gevonden. Twee waren van vrouwen. De hoofden zijn voor identificatie naar een ziekenhuis gebracht. Sinds het begin van de moslim-fundamentalistische opstand vijf jaar geleden komen onthoofdingen in Algerije steeds vaker voor.

Varkenspest
DEN HAAG, 26 MEI. De verspreiding van de varkenspest door het insemineren van besmet sperma, dat afkomstig is van het Kunstmatige Inseminatie (KI)-station Wanroij, is vooralsnog beperkt gebleven tot dertig bedrijven in Brabant.

Politiek geweld in Indonesië
JAKARTA, 26 MEI. Bij branden die afgelopen vrijdag uitbraken na rellen in Banjarmasin, de hoofdstad van de provincie Zuid-Kalimantan op Borneo, zijn ten minste 142 mensen om het leven gekomen. Daarmee komt volgens bronnen van de Indonesian Times het totale dodental van het campagnegeweld aan de vooravond van de parlementsverkiezingen, aanstaande donderdag, op ongeveer 280.

NRC Webpagina's
26 MEI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)