U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ook bezinning en discussie komen aan bod


Clinton heeft ervoor gekozen iets van beide voorgangers in zijn feest over te nemen. 'Groot' en 'veel' zijn de trefwoorden. En het aantal sterren uit de showbiz dat gevraagd is naar Washington te komen benadert aardig de jaarlijkse Oscar-uitreikingen in Hollywood. De actrices Whoopi Goldberg en Candice Bergen, de acteurs Woody Harrelson en Michael Douglas, de musici Stevie Wonder, Julio Iglesias en Herbie Hancock, de danser Mikhail Baryshnikov, de populaire band Hootie & the Blowfish, zij allemaal - en nog vele anderen - komen luister bijzetten aan het begin van Clintons tweede etappe.

Maar ook Clintons hang naar bezinning en discussie komt aan bod. In een van de tenten op de Mall worden paneldiscussies gehouden over ouderschap, over historische figuren als Abraham Lincoln en Franklin D. Roosevelt en over manieren om te slagen in het leven. In het naburige Holocaust Memorial Museum spreekt de zwarte Harvard-professor Cornel West over racisme en vooroordelen. Als Clinton maandag de eed heeft afgelegd zal de dichter Miller Williams een voor de gelegenheid geschreven gedicht voordragen.

Koningen, presidenten en premiers uit het buitenland nodigen de Amerikanen niet uit voor hun presidentiële inauguraties. Een opzienbarende gast van overzee zou de Russische generaal Aleksandr Lebed kunnen zijn, die heeft aangekondigd dat hij wellicht van de partij is. De Amerikaanse regering heeft hem niet uitgenodigd, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken, hij staat niet op de gastenlijst. Maar als hij over kaartjes voor de plechtigheid beschikt, waarschijnlijk bemachtigd via een Congres-lid, dan kan hij komen en zal president Clinton zich niet door hem in verlegenheid laten brengen - zo liet een woordvoerder weten.

NRC Webpagina's
17 JANUARI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)